STANOVI, ZGRADE, VILE... / Novcima koje su izmuzli iz INA-e kupovali skupocjene nekretnine: Pogledajte kako su se 'častili' ukradenim novcem

Zanimljivo je da su većinu zagrebačkih nekretnina kupovali na istom području - u neposrednoj blizini Parka Maksimir gdje su cijene visoke

30.8.2022.
21:21
VOYO logo

Osumnjičeni u velikoj aferi INA-e ogromne svote novca pokušali su "pretočiti" u nekretnine, javlja RTL. Glavni osumnjičeni Damir Škugor kući od 525 metara četvornih u Petrovoj ulici u Zagrebu dodao je kuću u istoj ulici koja je kulturno dobro. Kupio je zgradu u Babonićevoj ulici od 162 metra četvorna, te vilu u Kišpatićevoj od 554 kvadrata. Svoje morske korijene zadovoljio je kupnjom kuće i nekoliko zemljišta u Primoštenu.

Otac Dane kojem je na račun sjelo pola milijarde kuna, a kupio je zgradu u Šibeniku od 332 kvadrata, a u vlasništvu ima i još 11 nekretnina od prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik velikog broja nekretnina je i odvjetnik Josip Šurjak. Na računima je imao gotovo 70 milijuna kuna, a suvlasnik je tvrtke koja je plin kupila od INA-e. Šurjak je s Hvara gdje ima obiteljsku kuću od 222 metra četvorna, te tri stana u Zagrebu od kojih je jedan također u Petrovoj ulici gdje mu je susjed Škugor. Svoju imovinu lani je dopunio luksuznim apartmanom od 136 metara četvornih u Murteru.

Husić najaktivniji na tržištu

Najaktivniji na tržištu nekretnina bio je Goran Husić. Na njegovom računu ponađeno je 90 milijuna kuna, a osim udjela u tvrtki obuhvaćenom istragom i obiteljske kuće u Sesvetama, vlasnik je kuća na Bukovačkoj cesti i u Kišpatićevoj ulici, u Škugorovom susjedstvu. U proteklih godinu i pol kupio je poslovnu zgradu od 445 metara četvornih te hostel u Dubravi koji je srušio. Kupio je i veliku parcelu u Dubravi, te četiri nekretnine i maslinik u Biogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da su većinu zagrebačkih nekretnina kupovali na istom području - u neposrednoj blizini Parka Maksimir gdje su cijene visoke.

"Ako pričamo o novogradnji, ako je ona smještena na području zone tramvaja, cijene se kreću oko 4000 eura po metru kvadratnom. Ako pričamo o novogradnji iz zone autobusnog prijevoza, tu su cijene otprilike 3200 eura po kvadratu", ističe Martina Marajić, agentica za nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NET.HR OTKRIVA /

Supruga uhićenog dilera plinom je sutkinja: Donosimo detalje iz imovinske kartice

Image
NET.HR OTKRIVA /

Supruga uhićenog dilera plinom je sutkinja: Donosimo detalje iz imovinske kartice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo