'Novac je oročen u istoj banci 20 godina'

Don Vinko Sanader, brat bivšeg premijera Ive Sanadera i župnik Gospe od Otoka, medijima je poslao izjavu u kojoj se osvrnuo na medijske napise da na računima navodno ima tri milijuna kuna.

16.1.2011.
17:07
VOYO logo

"Ističem da je ovo još jedna u nizu laži i blaćenja. Sklon sam uvjerenju gosp. Ivana Zvonimira Čička, predsjednika HHO-a, da je u nas dijelom 'novinarstvo ljudožderstvo', a ja bih dodao da je, nažalost, nekima važniji profit nego istina.

Nije mi poznato da je itko provjeravao račune u banci, a ako i jest to radio netko iz nadležnih tijela prema ovlaštenju sudskog rješenja, onda je mogao uvidjeti da se ne radi o spomenutoj svoti, nego o manjoj, i to u vlasništvu župe Gospe od Otoka koja račune u banci ima već više od dvadeset godina, koji su duže vrijeme oročeni, a ja sam kao župnik opunomoćen za upravljanje tim novcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svoti novca koji se nalazi na računu u vlasništvu župe Gospe od Otoka i upravljanju njime, upoznat je preko župnog ureda i župnog ekonomskog vijeća Nadbiskupski ordinarijat u Splitu. Mi smo župnici dužni davati godišnje izvješće u Ordinarijat o poslovanju župe", napisao je don Vinko Sanader, župnik Gospe od Otoka u Solinu.

"Ordinarna je laž da je itko iz crkvenih krugova, na koje se pozivaju novinari, dao bilo kakve podatke o računima župe Gospe od Otoka. Zato me bole i kao čovjeka i kao svećenika ovako ružne insinuacije i oblijetanje novinara preko nedjeljnih svetih misa i ometanje bogoslužja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da javnost, obzirom na ovako lažno i neprofesionalno informiranje dijela novinara mora znati istinu, a svi građani, kao i moja obitelj, i ja osobno, imaju pravo na svoj ljudski dignitet. Na kraju, zadržavam pravo da se u zaštitu svog ljudskog digniteta obratim i nadležnom sudu te i na taj način dokažem kako je riječ o lažnom informiranju javnosti od strane autora ovakvih očito instruiranih pamfleta", tvrdi on don Sanader. cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201101160007006 arti-201101130357006 arti-201008190220006 arti-201012090900006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo