NOVA STRANKA NA POLITIČKOJ SCENI: / Spojili se Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom pa postali Centar

Image

Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom postale su Centar s ciljem okupljanja što većeg broja uglednih pojedinaca, a zalagat će se za više građanskih sloboda,

16.11.2020.
8:48
VOYO logo

Centar - ime je pod kojim će skupa djelovati stranke Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom. Prvo ravnopravno ujedinjavanje dviju političkih stranaka u Hrvatskoj za cilj ima okupljanje što većeg broja uglednih pojedinaca, a zalagat će se za više građanskih sloboda, manji utjecaj države u ekonomiji i promovirati snažne antikorupcijske politike kako bi potaknula stvaranje zdravijeg državnog uređenja koje bi jamčilo dugoročni opstanak Hrvatske, poručuju.

U nedjelju, na Skupštini stranke Pametno, u članstvo i predsjedništvo u ravnopravnom odnosu primljeni su predstavnici Stranke s Imenom i Prezimenom, što je čin spajanja sestrinskih stranaka pod novim nazivom Centar. Riječ je o prvom ravnopravnom spajanju dviju političkih stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U okviru tih nastojanja, Centar će u što kraćem roku pokušati zadobiti povjerenje birača iskazano u anketnom rejtingu većem od pet posto te se pripremiti za lokalne izbore, kako bi u svim urbanim centrima ponudili program i kandidate koji mogu realizirati stvarne promjene", poručili su iz Centra.

Image
MARIJANA PULJAK O OPTUŽBAMA BIVŠIH ČLANOVA: /

'Moramo se braniti od lažnih optužbi onih s kojima smo gradili Pametno'

Image
MARIJANA PULJAK O OPTUŽBAMA BIVŠIH ČLANOVA: /

'Moramo se braniti od lažnih optužbi onih s kojima smo gradili Pametno'

Okupljanje centrističkog biračkog tijela

Supredsjednički model vođenja stranke izabrali su članovi na izbornoj skupštini pa će tako supredsjednici biti Dalija Orešković, Marijana Puljak, Dario Carev i Marin Račić. Spajanje stranaka tehnički se provodi kao personalna fuzija jer hrvatski zakoni ne dopuštaju pravnu mogućnost formalnog spajanja dviju stranaka. Personalna fuzija se učinila tako da se članovi Stranke s Imenom i Prezimenom učlanjuju u Pametno koje mijenja ime u Centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

28.07.2020., Zagreb - Sabor 1. sjednicu nastavlja slobodnom raspravom zastupnika, nakon koje na dnevni red dolazi Zakon o obnovi zgrada ostecenih u potresu. Marijana Puljak, Dalija Oreskovic Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na iduće izbore će pod tim zajedničkim imenom izlaziti na iduće izbore, a čim se otvori zakonska mogućnost, provest će se i formalno-pravni koraci fuzije. Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom svoju suradnju su započele koalicijskim izlaskom na zadnje parlamentarne izbore pod nazivom Koalicija centra.

"Velik dio birača koji traži svoju političku opciju i među malim strankama, kao i u umjerenijim stajalištima dviju vodećih stranaka, samoinicijativno se izjašnjava da pripada centru. No, kada treba programski prepoznati centar i birati ga na izborima, tada se zbog nejasnih populističkih i protestnih ponuda to biračko tijelo najviše mrvi i raspršuje prema raznim ponuđenim listama i strankama, pa i onima lijevijima od SDP-a ili desnijima od HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazivom stranke Centar osigurava se mogućnost okupljanja tog umjerenog centrističkog biračkog tijela u znatno većem broju negoli ijednim drugih razlikovnim pojmom, a izradom kvalitetnog programa, čemu su naše stranke i do sada težile, pa i ostvarivale prema procjenama analitičara i medija, držimo da ćemo tom biračkom tijelu kao stranka Centar biti ključna stranka na raznim izborima", poručili su iz Centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo