NOVA STRANKA /

Josipovic kaze da Milanovic ne uvodi ni priblizno dovoljno reda

16.5.2015.
8:43
VOYO logo

Brojni su oni koji su se vec prikljucili, ali i oni koji uskoro uci u novu stranku, rekao je Josipovic i pritom spomenuo saborskog zastupnika Josipa Kregara koji ce uci u njegovu stranku, ali ce pritom "lojalno funkcionirati sa strankom (SDP) na cijoj je listi izabran sve do zavrsetka mandata".

Osim Kregara nije zelio reci imena drugih clanova stranaka koji ce prijeci kod njega, ustvrdivsi kako nije na njemu da objavljuje njihova imena, a postoje i oni koji jos uvijek imaju mandate u zupanijskim i gradskim skupstinama, pa ce ih "vjerojatno odraditi korektno do kraja ili ce taj mandat vratiti i doci k meni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajuci svoje odnose s Milanovicevom Vladom, Josipovic je rekao kako je "zelja svakog predsjednika da u Vladi nade sugovornika i nekoga tko zeli ozbiljno razgovarati o prijedlozima ali ja, nazalost, nisam bio te srece".

Kaze da je vise-manje vec u izbornoj noci drugog kruga znao da se nece vratiti u SDP, jer stranacko vodstvo nije bilo sklono reformama koje je predlagao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vec se u mom mandatu vidjelo da je bilo ozbiljnih razlika u stavovima, ne sa clanstvom SDP-a vec s njegovim vodstvom", rekao je Josipovic.

On smatra da bi Hrvatska vec izasla iz krize da je Vlada provodila nuzne reforme, ponajprije kroz novi teritorijalni ustroj i smanjenje prevelikog broja jedinica lokalne samouprave.

"Ne mozemo imati zemlju s gotovo 600 jedinica lokalne samouprave, jer smo presiromasni i to nije funkcionalno. Svi nam to prigovaraju, ali ocito smo samo mi jako mudri i uporno ne zelimo promijeniti strukturu drzave", rekao je.

Ocijenio je kako Milanoviceva Vlada mozda uvodi neki red u drzavne financije, ali to nije ni priblizno dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema ozbiljnih gospodarskih reformi i Hrvatska je i dalje lose podrucje za investiranje", rekao je Josipovic koji smatra kako sadasnja Vlada tesko moze osvojiti jos jedan mandat "osim ako okupe jos neke stranke, i ovu moju koja se osniva".

Bivsi predsjednik porucio je da Hrvatska ne treba blokirati pregovore Srbije za ulazak u EU, vec mora od srbijanskog vodstva zahtijevati rjesavanje problema iz proslosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika prema susjedima u regiji je i politika EU-a. Ne mogu zamisliti neodgovornost onih koji bi najradije digli 'Kineski zid' prema nasim istocnim susjedima", rekao je Josipovic istaknuvsi da su ga, kad god bi dolazilo do problema izmedu Hrvatske i Srbije, prvi zvali hrvatski gospodarstvenici i molili ga da smiri situaciju, jer "brojni su oni u Hrvatskoj koji dobivaju placu bas zahvaljujuci susjednim drzavama u regiji".

Josipovic je rehabilitaciju cetnickog vode Draze Mihailovica ocijenio kao "uzasno pogresan potez Srbije, prije svega za njih i njihov ugled, ali i za odnose s nama i sire".

"Cetnicki pokret je izdajnicki, zlocinacki pokret, a obrazlozenja rehabilitacije Mihailovica su besmislena", smatra Josipovic i dodaje kako to nije samo cin pravosuda, vec i politicki mocne sfere u Srbiji.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo