Nova - Stara TV: Zašto lažu da su bili prvi kad nisu? - NE DIRAJ

Neobično se nešto događa s Novom TV.

30.3.2010.
16:16
VOYO logo

U priopćenju Nove TV, tako, stoji:

"Informativni program Nove TV prvi je izvijestio o uhićenju Damira Polančeca na portalu dnevnik.hr i izvanrednim Vijestima u 09:55 sati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To bi, dakako, bila istina da u 9.55 sati vijest već nije bila objavljena na većini portala. Priopćenje se nastavlja.

"Vijesti je vodila Ivana Paradžiković, a s terena ispred policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici javio se reporter Andrija Jarak s prvim neslužbenim informacijama", navodi PR služba Nove TV, koja u prilogu dostavlja i fotografiju voditeljice. Da je Ivana Paradžiković vodila vijesti shvatili su i portali, koji su zamijetili da se zbog žurnosti nije stigla našminkati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jarak je također javio da je Polančec uhićen jutros u svojoj obiteljskoj kući u Koprivnici, u koju su istražitelji ušli oko 6 sati, a nakon što su napravili pretres i izuzeli neke dokumente, oko sedam sati lišili su Polančeca slobode i prebacili ga u Zagreb. Jarak također neslužbeno doznaje i kako se Polančeca tereti za zlouporabu položaja i ovlasti oko spornog kredita između Podravke i OTP banke", nastavlja Nova TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je u Polančec krenuo prema Zagrebu tek nakon što je policija pretresla njegov stan, dakle, negdje oko podne i da se ne radi ni o kakvoj ekskluzivi, također je privatna stvar komercijalne televizije.

Nije niti bitno tko je bio prvi, kao i u slučaju Sanaderove ostavke kada su poslali istovjetno priopćenje, iako su se i Jutarnji list i drugi portali trsili da su imali najvruću informaciju dana. Posljedice za javnost su iste. No, postavlja se pitanje, ako izvještavaju o tome da su prvi čak i kad su daleko iza konkurencije, što onda možemo od njih još možemo očekivati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo