NOVA SNIMKA NESREĆE PRVAKA: / Pogledajte kako je to izgledalo nekoliko sekundi prije udara auta vrijednog 5,3 milijuna kuna

Image
25.4.2021.
19:24
VOYO logo

Pojavila se još jedna snimka nesreće u kojoj je sudjelovao višestruki reli prvak Sebastian Ogier. U snimci koju je objavio Auto klub vidi se kako Ogier ulijeće u nesreću, snimano iz auta koji se vozio iza njega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija otvorila kriminalističko istraživanje

Policija je otvorila kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti poznate sve okolnosti, ali i kako će teretiti Ogiera.

On je jutros na Aveniji Dubrovnik na putu za WRC-ov reli koji je kasnije i osvojio pokušao stati na autobusnoj stanici kod Muzeja suvremene umjetnosti. Oduzeo je prednost jednom BMW-u te ga je udario bočnom stranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, nije bilo ozlijeđenih, a Ogier je neznatno udario svoju Toyotu vrijednu 700.000 eura, odnosno nešto manje od 5,3 milijuna kuna te je nastavio dalje prema utrci.

Ogier je na Aveniji Dubrovnik u Zagrebu doživio prometnu nesreću, kada se sudario s BMW-om. Od siline udarca BMW je završio na autobusnoj stanici, koja je, pukom srećom bila prazna. Zasad se čini kako policija na to gleda kao na nesporazum, a ne kao na bijeg. Premda snimka u kojoj Ogier nervozno kreće prema policajcu s autom ne djeluje benigno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreću je nakon završetka relija komentirao i predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin koji je za HTV otkrio kako je Ogier čovjeka koji je sudjelovao u nesreći - pozvao na večeru. “Sebastisan je imao prometnu nesreću. Nakon toga pozvao je na večeru onog drugog unesrećenog. Kazao je taj dečko da je relijaš i da voli utrke tako da je sav sretan da je na taj način upoznao Ogiera. “, rekao je Šaškin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIDEO: /

Svjetski prvak u reliju se sudario u Novom Zagrebu pa odjurio

Image
VIDEO: /

Svjetski prvak u reliju se sudario u Novom Zagrebu pa odjurio

Tko je Sébastien Ogier

Sébastien Ogier je 37-godišnjak rođen u Francuskom gradu Gapu. Nakon što je 2005. osvojio juniorsko izdanje Francuske federacije u reliju, pozvan je u Peugeot Cup gdje je u sljedeće dvije godine dobrim vožnjama i četirima pobjedama zaradio mjesto u juniorskom WRC-u. Ondje se nije dugo zadržao, jer je već 2009. odvozio svoju prvu punu sezonu u WRC-u i ostvario prvu pobjedu, doduše u IRC-u, a osvojio je prestižni reli Monte Carlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U WRC-u je došao do sedam titula svjetskog prvaka, od 2013. do 2020. s tim da je titule osvajao u svim godinama, osim u 2019. Čak 51 put se penjao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, zajedno sa svojim suvozačem Julienom Ingrassijom, s kojim vozi čitavu karijeru. Po tome je drugi najuspješniji vozač svih vremena iza sunarodnjaka, imenjaka i nekadašnjeg partnera u Citroënu, Sébastiena Loeba.

Image

U karijeri je promijenio sva tri francuska proizvođača vozila, a vozio je još Volkswagene, Fordove, a od prošle sezone i Toyotu. Oženjen je njemačkom televizijskom voditeljicom Andreom Kaiser, s kojom ima petogodišnjeg sina Tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike