Nova prevara: 'Zapeo sam u Madridu, pošaljite mi eura'

Novi oblik internetske prevare došao je i do Hrvatske.

11.8.2010.
21:18
VOYO logo

Mladi Splićanin I.B. ostao je neugodno iznenađen saznavši da je s njegovog Yahoo e-maila na adrese poznanika i prijatelja odaslana poruka u kojoj ih moli da mu posude čak dvije tisuće eura.

arti-201008010068006U poruci piše da se nalazi u Španjolskoj, te da ima problema jer je na putu do hotela izgubio novčanik s novcem i drugim vrijednim stvarima. Poziva zatim prijatelje i poznanike da mu pošalju dvije tisuće eura koje će im vratiti kad dođe natrag u Hrvatsku, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u poruci navodi da je kontaktirao ambasadu koja nije ništa poduzela, pa zato mora moliti prijatelje za pomoć. No zanimljivo je i da piše kako nema telefon na koji ga mogu dobiti, te na koji način očekuje da mu se doznači novac.

Novinari Slobodne pronašli su I.B.-a, koji je srećom uspio riješiti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ajme, to je neki Ben iz Amerike u ponediljak tokom dana hakira moju lozinku i uša na moj mail te posla svima iz adresara tu poruku. Izbrisao mi je pola dolazne pošte i kontakte. Prvo mi je to žena dobila, pa me pitala: 'A šta je, al idemo u Madrid?' Uspija san to riješiti s Yahoovim ljudima, bili su stvarno fer i potrudili su se da mi pomognu i ostave moju mail adresu. Vjerojatno je taj upad i neki njihov propust, ali i moj jer do sada sam uvijek gasio mail samo na close i nikad se nisam odlogiravao. Možda je tako taj Amer uspija upasti u moje podatke", ispričao je I.B.

Dodao je da je primijetio da se nešto čudno događa jer je zadnjih dana dobivao veće količine spam (neželjene) pošte, ali ne u za to predviđeni pretinac nego kao normalnu dolaznu poštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002090454006 arti-201005110476006 arti-201008010068006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo