prevrtljivi travanj / Nova porcija oborina: sutra sunčano, a u srijedu ponovno kiša, u gorju snijeg

U petak je moguća mjestimična kiša, osobito na jugu. Subota će vjerojatno biti suha, a u nedjelju, na sam praznik rada, nazire se nova kiša, ovaj put u cijeloj zemlji

25.4.2016.
19:01
VOYO logo

Snijeg u ovo doba nije neuobičajena pojava, ali koliko će trajati - to je ono što nas zanima. RTL-ov meteorolog Nikola Vikić-Topić ispitao je situaciju.

Sada nam slijedi smirivanje, već se počelo polako razvedravati, iako nas nova porcija oborina čeka već u srijedu. Tada bi u Gorskom kotaru i Lici ponovno moglo biti malo snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Travanj je inače vrlo ćudljiv i promjenjiv mjesec u kojem se znaju događati naleti zime

Travanj je inače vrlo ćudljiv i promjenjiv mjesec u kojem se znaju događati naleti zime poput ovog jutros. Sjetimo se, i lani je u travnju zabijelilo unutrašnjost Dalmacije. Kad se dogode ovakvi prodori, iako su prizori najmlađima lijepi, drugima snijeg u ovo doba godine zadaje više problema. Na Braču su ovakve situacije znatno rjeđe. Zato je vrlo zanimljivo da je ove godine, snijeg tamo padao u više navrata nego u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče daljnjih izgleda, čini se da će kraj travnja i početak svibnja biti promjenjivi. Mnoge zanima vikend zbog praznika rada. Nažalost, još ne možemo točno reći što nas čeka, jer se situacija na kartama mijenja iz dana u dan. No, kako stvari sada stoje, bit će osjetno toplije nego danas. U petak je moguća mjestimična kiša, osobito na jugu. Subota će vjerojatno biti suha, a u nedjelju, na sam praznik rada, nazire se nova kiša, ovaj put u cijeloj zemlji. U svakom slučaju, savjetujemo svima da prate prognozu i idućih dana kada ćemo s većom sigurnošću moći reći što očekujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo