RTL POMAŽE DJECI /

Nova multifunkcionalna soba za mališane s Goljaka: 'Toliko mi je ljepše da mi lupa srce!'

Image

Zahvaljujući pomoći i velikodušnim donacijama gledatelja, osigurano je opremanje multifunkcionalne sobe za provođenje radne terapije na Goljaku.

8.7.2024.
16:58
VOYO logo

Specijalna Bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama „Goljak“ javna je ustanova u kojoj se interdisciplinarno i timski provodi dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama iz cijele Lijepe Naše, a u cijeli proces uključen je velik broj različitih stručnjaka.

U Bolnicu svakodnevno dolaze mališani iz svih dijelova Hrvatske, a dio njih stiže na različite terapije u Dnevnu bolnicu, kao i na Odjel majka-dijete koji pruža obradu i bolnički habilitacijski tretman malenim pacijentima tijekom sedmodnevnog boravka u pratnji roditelja ili zakonskog skrbnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina terapija dosad se odvijala u prostoriji koja je bila u iznimno lošem stanju, s neprikladnom rasvjetom i izolacijom, te neadekvatno opremljena nefunkcionalnim namještajem i opremom. Upravo ti uvjeti onemogućavali su kvalitetno i svrhovito provođenje radne terapije s pedijatrijskim pacijentima, no sve se promijenilo nakon još jedne godišnje kampanje „Budi mi prijatelj“.

Image

Naime, zahvaljujući pomoći i velikodušnim donacijama gledatelja, osigurano je opremanje multifunkcionalne sobe za provođenje radne terapije na Goljaku. Danas je prostor obnovljen te kvalitetno i primjereno svrsi opremljen za učinkovitiju i ugodniju radnu terapiju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zahvaljujemo svima u svoje osobno ime, u ime ravnateljice i u ime ustanove što su nam omogućili uređenje ovako jednog kvalitetnog kabineta radne terapije koja djeluje u okviru Dnevne bolnice majka-dijete. Nakon ovog uređenja naši će pacijenti imati priliku da im pružimo jednu vrlo višu kvalitetu i viši nivo naših usluga, i na taj način će moći postizati što bolje rezultate i što uspješniji razvoj“, ističe dr. Sunčica Seki, specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije, voditeljica Dnevne bolnice odjela majka-dijete.

„Ovo je prekrasno i bitno je da je prilagođeno djeci. Ono prije nije bilo, mislim nema se što komentirati, ovako bi trebala izgledati svaka prostorija u bolnici“ radosno dodaje i Tanja Sabljak, majka malenog pacijenta Noela.

„Toliko mi je ljepše da mi lupa srce!“ iskreno poručuje Noel kojem će u novom prostoru terapija biti značajno ugodnija i kvalitetnija.

Hvala vam što ste još jednom pokazali veliko srce i pomogli nam da mališanima iz cijele Hrvatske osiguramo uvjete za rehabilitaciju kakve zaslužuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo