Novi projekt /

Nova megaplaža u Splitu: do početka ljeta niknut će nova plaža i sadržaj za goste

Želi li Hrvatska dostići rekordnu sezonu potrebna su ulaganja. Kako se doznaje, u turizam se planira uložiti gotovo milijardu eura. Obalu imamo, ali planski je do sada nismo znali koristiti, no i to bi se moglo promijeniti

3.1.2018.
19:00
VOYO logo

Brdo zemlje, kamenja i mulja u kojima uživaju tek galebovi do ljeta će biti dio prošlosti. Od ušća rijeke Žrnovnice do lučice u Strožancu konačno će se napraviti prava plaža - obiteljska plaža.

"To vam je dosad bila plaža za pase, pase su tu dovodili. Sad se to uređuje za nas za narod.", kaže Mila iz Podstrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje sam se kupao, ali bilo je preloše. To se još 70-ih počelo nasipati na divlje bez plana i ičega a sada će ovo biti fenomenalno.", kaže Neno iz Podstrane.

Uredit će se obala u dužini od 350 metara, a obuhvaćena površina je veća od 30 tisuća metara kvadratnih. Osim što se planira šetnica, biciklistička staza, već se gradi oko 260 parking mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo i odbojkaška igrališta dva, igralište za djecu je već napravljeno, imat ćemo za djecu s posebnim potrebama i invalide rampe znači plažu za njih i svi sadržaji što trebaju su ucrtani.", kaže Mladen Bartulović, načelnik općine Podstrana.

Općina Podstrana raste i u turističkim brojkama, a novom plažom dobit će još jedan 18 milijuna vrijedan sadržaj za goste. No u planu je uređenje plaža diljem splitsko-dalmatinske žuapnije.

"Već sad sa sveučilištem razgovaramo da se osmisli ovakvi projekti sve od Trogira do Omiša.", kazao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Za druge tek planovi, ali za općinu Podstranu turistička realnost već ove turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo