Uvrede, podbadanja i sarkazam /

Nova lica u Saboru naživcirala su premijera Plenkovića: 'Plenković nije argumentirao, etiketirao je. Ne zna se nositi s ovakvim pitanjima'

Premijerovi odgovori zastupnicima na aktualcu mogu se shvatiti i kao dociranje, smatra komunikacijska stručnjakinja Nataša Borčić

16.9.2020.
22:15
VOYO logo

Da je premijer Andrej Plenković u elementu, bilo je jasno danas na aktualnom satu u Saboru. Bez obzira tko je iz oporbe postavljao pitanje, Plenković je bio sarkastičan, novima se rugao da imaju tri mjeseca staža u Saboru, Mostu da su kavanska demokracija...

Image
ne vidi problem /

Plenković: 'Oporba će uvijek dobiti čvrst odgovor kada aludira da sam korumpiran'

Image
ne vidi problem /

Plenković: 'Oporba će uvijek dobiti čvrst odgovor kada aludira da sam korumpiran'

Odgovorio je i kandidatkinji za predsjednicu SDP-a Mireli Ahmetović, koja ga je kritizirala zbog suranje Milana Bandića i HDZ-a: "Poštovana kolegice Ahmetović, na trenutak sam zatvorio oči i mislio da je gospodin Maras ponovno u Saboru". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznat da sam fasciniran s debitantima danas. Ja sam oduvijek smatrao da je Most jedna kavanska demokracija , ogovaranje koje se zbiva po kafićima, cestama, parkovima", dobacio je Plenković pak Mostovom Zvonimiru Troskotu.

Poslije aktualca premijer je pak rekao: "Što očekujete od mene, da dođem na aktualni sat, netko po vama baci blato, a vi kažete 'joj hvala vam, baš mi dobro stoji'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici premijera iritiraju, i to sve vidi, kaže komunikacijska stručnjakinja Nikolina Borčić, koja je za RTL Direkt komentirala Plenkovićevo ponašanje u Saboru. 

"U prethodnom Sazivu mu je bilo lakše reagirati na Pernara i njegovu retoriku, a sada pokušava starom taktikom, a to je taktika podučavanja, taktika ukazivanja na rezultate, taktika nedirektnog odgovaranja na pitanja, odgovoriti na pitanja koja su drugačija, konkretna. Oni su osmislili taktiku uzeti temu ili podtemu, konkretnu i poznatu svima, a znaju da premijera ne zna ili ne želi dati potpuni odgovor i to ga isprovocira. Premijer Plenković je sam za sebe rekao da je morala biti jača retorika. Ja ne bih rekla da je to jaka retorika, jaka je ona koja je argumentirana. Ovo je bilo etiketiranje. Javnost ne zna što je u pozadini, čuje pitanje zastupnika i odgovor premijera da su oni kavanska demagogija. Ne znamo na što se poentiralo. Ovo se može shvatiti i kao svojevrsno dociranje. Nije iznašao taktiku kako se nositi s takvim pitanjima oporbe", smatra Borćić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo