NOVA DUGOROČNA PROGNOZA: / S početkom godine čeka nas preokret?

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić

Već drugu godinu za redom naše krajeve prati prosinačka suša neuobičajena za ovo doba godine.

23.12.2016.
22:46
PIXSELL, Nel Pavletić
VOYO logo

Dodaje se i kako će u gorju opet biti ekstremno toplo do kraja godine, a dojam blage zime pojačava i izostanak sniježnih padalina.

Takvo će nas vrijeme pratiti do kraja godine. Jutra će biti hladna uz mraz, dok će se dnevne temperature zraka uslijed obilja sunčanog vremena penjati i do 17°C. Na sam Božić očekuje nas nešto oblačnije vrijeme, no zadržat će se suho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedra Nova godina

Prema trenutnim izračunima prognostičkih modela u Novu godinu ući ćemo s pretežno vedrim vremenom uz temperature zraka između -4°C u unutrašnjosti Istre i 5°C uz obalu. Puhat će većinom slab vjetar promjenljivog smjera.

Dio prognostičkih modela previđa slabljenje anticiklone i premještanje polja visokog tlaka zraka u zapadnija područja, odnosno na Atlantik. U takvoj situaciji konačno bismo mogli govoriti o mogućnosti dolaska hladnog zraka sa sjeveroistoka Europe, javlja Istramet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet anticiklona

Ipak, može se primijetiti iznimno slaba sibirska anticiklona, a to svakako ne ide u prilog mogućnosti nastupa dugotrajnijih zimskih epizoda, već tek kratkotrajnih u obliku prodora sa sjeverozapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo