NOVA DRAMA U AGROKORU, VIDAKOVIĆ PRED NOVINARIMA PODERALA RAMLJAKOVU NAGODBU: / 'Gospoda iz koncerna neće imati ugodne blagdane'

Image
Foto: screenshot N1

Izvanredna uprava Agrokora sastala se danas s nedavno osnovanom Udrugom dobavljača Agrokora, a nakon sastanka, prilično oštru izjavu dala je Marica Vidaković, prokuristica Kraša,

21.12.2017.
14:38
screenshot N1
VOYO logo

Ante Ramljak, Vladin povjerenik za Agrokor, jučer je predstavio Agrokorov plan za budućnost i najavio kako, nažalost, dioničari vjerojatno "u potpunosti gube vrijednost svojih dionica", a njegovim planom vrlo su nezadovoljni i dobavljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marica Vidaković, prokuristica Kraša, rekla je kako Vjerovničko vijeće nije jučer dalo zeleno svjetlo na plan nagodbe, odnosno budućeg razvoja Agrokora. "Mi smo taj plan vidjeli tek danas. Ranije nam je predstavljena tek skica. Gospoda vjerojatno neće imati ugodne blagdane, barem ne sa strane dobavljača", dodala je.

Image
RAMLJAK JE JUČER IZNIO PLAN NAGODBE, VEĆ JUTROS STIGLA OBAVIJEST: /

Obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih kompanija

Image
RAMLJAK JE JUČER IZNIO PLAN NAGODBE, VEĆ JUTROS STIGLA OBAVIJEST: /

Obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih kompanija

Image
Image

20.12.2017., Zagreb - Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak i glavni savjetnik za restrukturiranje Alastair Beveridge odrzali su konferenciju za novinare u novim prostorijama u Ulici Marijana Cavica. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Vidaković je navela i kako bi trebao postojati jednak tretman za sve sudionike i dobavljače svih tvrtki unutar koncerna, a na pitanje u čijem je interesu ovakva nagodba kakva je jučer prezentirana, kazala je kako ne želi o tome spekulirati. Navela je kako sigurno neće odstupiti od pozicije koju zastupa u Vjerovničkom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Moramo se dogovoriti o pravilima po kojima će se poslovati. Po ovim pravila nećemo raditi. Interes dobavljača jest zaštititi lanac opskrbe. Ovo je jedinstven zakon i ne odnosi se različito na različite vjerovnike", kazala je Vidaković, dodavši kako su već zatražili novi sastanak s izvanrednim povjerenikom i njegovim timom. "Zbog toga što je netko u ovom materijalu prejudicirao da je nagodba gotovo pa riješena, došlo je do ovoga danas", kazala je Vidaković pokazujući na tekst nagodbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje treba još jako puno usuglašavanja i promjena, oni će imati mnogo posla tijekom blagdana ako to žele predstaviti sudu u siječnju", dodala je Vidaković. "Koristit ćemo najjače adute koje imamo, najjače", rekla je prokuristica Kraša. Vidaković je u znak prosvjeda pred novinarima i poderala Ramljakovu nagodbu te poručila kako je dobavljači "apsolutno odbijaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka burza jutros je pak privremeno obustavila trgovanje dionicama tvrtki iz sastava Agrokora i to dok se javno ne objave informacije uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo