ima li spasa za beru? /

Nova avantura Davora Bernardića: vesela večera s Milanom Bandićem zbog kojeg SDP-u prijeti ovrha od 10 milijuna razljutila stranačke kolege

Sinoć se otkrilo da se Davor Bernardić na nekoj večeri dobro zabavlja u društvu Milana Bandića, zbog kojeg već u subotu SDP-u prijeti ovrha od 10 milijuna kuna. To je potpuno izludilo vrh SDP-a koji i bez toga ima pun kufer problema sa svojim liderom

8.2.2018.
22:22
VOYO logo

Bandić i Bernardić na večeri kao da SDP ne mora platiti 9,5 milijuna kuna za Bandićevu kampanju iz 2009. i kao da Bernardić nije okružen ekipom koja je nedavno srušila SDP-ovog Mihaela Zmajlovića s mjesta predsjednika Vijeća zarebačke županije. U SDP-u nisu sretni.

"Pa na popisu stvari koje ja ne bih napravio da sam na njegovom mjestu našla se još jedna", komentira njegov stranački kolega Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to nešto što nije bilo primjereno, da u tom društvu bude predsjednik stranke i kad ste na tom mjestu morate paziti s kime ste u društvu i s kime se viđate", dodao je Mirando Mrsić. 

Na Iblerovom trgu sada moraju u potragu za novcem jer ne plate li, prijeti im ovrha. Politički analitičar Ivica Relković smatra da je stranci bilo puno isplativije nagoditi se nego čekati presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovrha je, ja ću to ovako reći, veći moralni nego financijski udarac. Jer mi smo od SDP-a uvijek slušali nakon svih kampanja da je HDZ taj koji ima netransparentne račune, koji ima velike troškove koje ne prikazuje i tako dalje", kaže Relković. 

Bernardiću prijeti ovrha, a stranka već ima financijskih problema, rejting im je 20%,  stranački kolege šefa kritiziraju javno. 

'Kako uvjeriti Bernardića da odstupi', 'Izaziva kaos u SDP-u'. Samo su neki od naslova koji se svakodnedno pojavljuju u dnevnim novinama i ljute Davora Bernardića. Pa tako odvjetničko društvo u ime njegove stranke šalje novinskim kućama zahtjeve za demantij. Novinske kuće odgovaraju otvorenim pismom Predsjedništvu SDP-a zbog utjecaja na slobodu medija. 

Dopisi koji iz SDP-a masovno stižu u novinske redakcije pod nazivom “demanti” ili “ispravak informacije” u najvećem broju slučajeva su, umjesto na činjenice, usmjereni na autore novinskih tekstova i pokušaje njihove profesionalne diskvalifikacije. Tako se članak koji nije po volji vodstva SDP-a paušalno ocjenjuje kao zbir “neistinitih i zlonamjernih konstrukcija na štetu SDP-a i predsjednika stranke osobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni sedam različitih PR savjetnika u proteklih godinu dana nisu pomogli da popravi nastup.

Njegovo pitanje u Saboru 'Di su pare?' upućeno gospodinu Plenkoviću imalo je devastirajući učinak, a istu reakciju postigao je i s objavama na Twitteru kada u rukama drži čokoladu ili reklamira lički kupus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako na europarlamentarnim izborima SDP zaista podbaci. Onda u tom slučaju mislim da čekati predsjedničke i parlamentarne s istom ekipom će značiti ulazak u jedno vrlo teško razdoblje", smatra Relković. 

O tome hoće li ostati šef SDP-a ili ne, moglo bi se raspravljati već u ožujku na stranačkoj konvenciji - jedinom mjestu gdje Bernardić može biti smijenjen prije izbora.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo