nova lokacija / Nova atrakcija zagrebačkog Adventa: Zoološki vrt pretvoren u predivnu blagdansku bajku

Zoološki vrt prvi put je dio zagrebačkog Adventa i prvi će put primati posjetitelje i po mraku

29.11.2018.
9:50
VOYO logo

Ulaze Djed Mraz i vilenjak u zoološki vrt. Nije to početak vica, nego prvi Advent u Maksimiru. Naša kamera je prva koja je imala priliku vidjeti lampice u vrtu, ukrašene aleje i zabundane gipsane lavove. Kroz cijelu rutu proveo nas je Djed Mraz, a i ravnatelj vrta Damir Skok.

"Zoološki vrt je predivno uređen. Ono sve što možete doživjeti na punktovima u centru Zagreba, od mirisa cimeta, od kobasica i gastronomskih specijaliteta, naći ćete i u ZOO-u", tvrdi Skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZOO: Pazilo se na sve vrste životinja

U vrtu se nalazi više od 7700 životinja. Iz udruge Prijatelji Životinja smatraju da nekima od njih lampice i ovakve ture sigurno štete. "Taj advent i lampice definitivno neće pasati životinjama, može im samo izazvati dodatan stres. U općenitim odredbama o zaštiti životinja stoji da se životinje ne smije uznemiravati, tako da bi se to moglo pod to provući", tvrdi Vlatka Balaš iz udruge Prijatelji Životinja.

"Sve životinje kojima to ne smeta, pogotovo kada govorim o unutarnjim nastambama, o tropskoj kući, o lavovima, oni ionako spavaju dvije trećine dana, njih to uopće neće smetati. U svakom slučaju, kod svake životinje, niti samim uređenjem zoološkog vrta niti pristupom toj životinji, nećemo napraviti ništa da bi bila pospana, a nedaj bože i nešto drugo", tvrdi Skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zoološkog garantiraju kako se u organizaciji Adventa pazilo na svih 350 vrsta životinja, zato je planiranje i uređenje trajalo mjesecima. Za svaki slučaj, išli smo to provjeriti u nastambi lemura. Nisu bili nešto pričljivi, ali gladni jesu.

Edukativni kutak za djecu 

Blizu lemura, između kišne Afrike i Tropske kuće - sjedit će Djed Mraz sa svojim vilenjakom. On je zadužen za edukaciju i animaciju posjetitelja. "Jedna naša tura se zove istraživačka postaja, nalazi se u tropskoj kući. Imamo jedan edukativni kutak gdje ćemo djeci i odrasila pokazivati različite preparate i učiti o našim životinjama", govori nam Djed Mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smisao Adventa u Zoološkom dijelom je i da se gužva u centru grada smanji, ali i da izbor bude raznovrsniji, a njega možete iskusiti od nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo