MITO U POREZNOJ / Detalji velike akcije USKOK-a: 'U stanu je pronađeno 20.000 eura, a evo i tko je sve zakuhao...'

Dodala je kako je u Penavinom stanu pronađeno nešto više od 20.000 eura

16.6.2023.
20:15
VOYO logo

Danas je započela najnovija akcija USKOK-a u kojoj je, prema neslužbenim informacijama, visokorangirana osoba u Poreznoj upravi osumnjičena da je primala mito.

Ipak, on nije jedini pao u velikoj akciji koja se od jutra provodi u više županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhićeni još uvijek nisu stigli u USKOK, tek jedan uhićenik predan je pritvorskom nadzorniku i njegov dolazak u USKOK može se uskoro očekivati. Ako se radi o Penavi, njegov odvjetnik tvrdio je cijeli dan da će aktivno iznositi obranu. Uhićen je jutros u Zadru gdje je, tvrdi njegov odvjetnik, bio na poslovnom putu. Istražitelji su u pretresima izuzeli sve uređaje preko kojih se odvija komunikacija. Sve će se to češljati, a sasvim sigurno zanimat će ih i porijeklo novca", rekla je RTL-ova reporterka Ana Mlinarić.

Image
'JOŠ NIŠTA NIJE REKAO' /

Osumnjičenom za korupciju u Poreznoj pretražuju dom, njegov odvjetnik: 'Policiju zanima jedna stvar'

Image
'JOŠ NIŠTA NIJE REKAO' /

Osumnjičenom za korupciju u Poreznoj pretražuju dom, njegov odvjetnik: 'Policiju zanima jedna stvar'

'Sve je zakuhao posrednik i operativac dobro poznat istražiteljima'

Dodala je kako je u Penavinom stanu pronađeno nešto više od 20.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je razgovarala s više osoba, s jednim poreznikom iz područnog ureda u Zagreba. Pretpostavljam da su nešto i pitali tvrtku koja je preko posrednika s Penavom uhićenog htjela odgoditi blokadu. No, nitko drugi nije lišen slobode.

Sve je zakuhao posrednik i operativac dobro poznat istražiteljima. Poznat kao osoba koja je i ranije činila porezne prijevare. Očito slovi kao osoba s vezama s poreznicima i osoba koja onim tvrtkama koji žele sudjelovati u određenim ilegalnim radnjama i prijevarama može biti veza između njih i porezne uprave. Posljednji put u fokusu istražitelja bio je u jednoj akciji u svibnju 2022., a ranija akcija bila je ključna za Penavu. Tu je navodno spomenuto njegovo ime. Odnosno, zbog te komunikacije istražiteljima je skrenuta pažnja na njega", rekla je reporterka Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo