Rode nastavljaju s aktivizmom /

Nova akcija protiv zdravstva: 'Ostavite svoj crveni trag - neka znaju da nećemo (ne)stati!'

Image
Foto: Facebook

Udruga Rode poziva građane da ostave crveni trag otiskom dlana u svim javnim prostorima kako bi se promijenilo stanje u zdravstvu

16.10.2018.
12:10
Facebook
VOYO logo

Nakon što su prikupili više od 400 horor svjedočanstava žena iz hrvatskih bolnica i predali ih u Ministarstvo zdravstva, u Udruzi roda odlučili su još više proširiti aktivnosti kako bi se promijenilo stanje u zdravstvu. Pozvali su građane na službenoj Facebook stranici da prekinu šutnju te ostave crveni trag otiskom dlana u svim javnim prostorima.

"Drage građanke i građani, drage prijateljice i prijatelji, svi vi koji ovih dana pratite razvoj akcije #PrekinimoŠutnju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što smo objavile više od 400 strašnih svjedočanstava žena iz hrvatskih bolnica, želimo napraviti korak dalje. Odnosno, korak bliže pravu žena na zahvate bez boli!

Znamo da i vi želite pružiti podršku ženama koje prolaze ponižavajuće i bolne postupke bez anestezije. Pozivamo vas stoga da to sljedećih dana učinite ostavljajući crveni trag - otisak svojega dlana - u svim javnim prostorima koje posjećujete. Neka to budu bolnice i domovi zdravlja, ali i sudovi, fakulteti, kulturne ustanove i različita javna mjesta vidljiva što većem broju ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Rode pozivaju da ostavite otisak crvenog dlana

Ako su bile nevidljive i tihe u patnji, neka žene budu vidljive i glasne u podršci i protestu!

Ne budimo sramežljive, ne budimo suzdržane u ostavljanju tih tragova, kao što smo, možda, bile suzdržane tijekom ružnih i bolnih postupaka u bolnicama. Bolnice nisu mjesta u kojima bi se žena sama trebala izboriti za svoja prava u trenucima u kojima joj je teško. Sad je vrijeme da pokažemo koliko smo ogorčene i ljute na ono što nam čine bez upozorenja i pristanka.

Ostavite svoj trag - neka znaju da nećemo (ne)stati!

Fotografiju, uz #prekinimosutnju i #ostavimotrag hashtag postajte na društvenim mrežama ili nam ih pošaljite na mail prekinimosutnju@roda.hr da ih objavimo", objavljeno je na Facebook stranici Roda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo