NOVA AFERA S PUTNIM NALOZIMU U SDP-U? DORH / istražuje nepravilnosti u ministarstvu koje je vodio Predrag Matić

Image
13.2.2017.
20:13
VOYO logo

Državno odvjetništvo, kako doznaje RTL Danas, otvorilo je izvide i zbog nepravilnih naloga u ministarstvu branitelja Predraga Matića.

'Za mene je to prvi glas i prva vijest, dapače, volio bih da to pogledaju - nisam nikad učinio ništa protuzakonito. Gledajte, ako branitelji prosvjednici meni nisu uspjeli pronaći ništa ni lažnu invalidnost, ni deset vikendica, ni lažni branitelj. Onda slobodno i ovo', rekao je Predrag Matić za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležna državna odvjetništva dobila su nalog da izvide ima li u uočenim nepravilnostima od strane revizora elemenata kaznenih djela.

Nepotpuna evidencija

Matićevo ministarstvo na putovanja je potrošilo oko 960 tisuća kuna. Državna revizija uočila je nepotpunu evidenciju, poput nenavedene svrhe putovanja. Isplaćivani su puno veći predujmovi uoči putovanja nego što je to bilo potrebno, a putnici su se u računovodstvu razduživali danima nakon propisanog roka od sedam dana nakon putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna revizija je poslala nalaz DORH-u, ali bez upozorenja da bi se moglo raditi o kaznenom djelu.

'Uz nepravilnosti koje smo utvrdili u braniteljima 2015. nismo dostavljali dodatnu dokumentaciju jer te nepravilnosti nisu imale osnovanu sumnju na obilježja kaznenog djela', kažu iz Državen revizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, proteklog je tjedna uhićen Tomislav Saucha zbog afere “Dnevnice” te ga se tereti da je krivotvorio putne naloge u Vladi te time državni proračun oštetio za 540 tisuća kuna i 1360 eura. Trenutačno se nalazi u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a jamčevina mu je odbijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo