(Bad Boy/Dancing Bear) / NOTORIOUS - Soundtrack

Image

Glazbena podloga biopica o tragičnom preminulom reperu potonula je u moru konfekcijskog r'n'b-ja.

26.4.2009.
11:47
VOYO logo

Ubijeni reper okitio se svojim biografskim filmom čiju prateću glazbu smo upravo dobili priliku i poslušati.

Očekivano, okupljena je zaista"All-star" postava koju uz njegovog "brata po oružju" Puff Daddyja, "udovice" Lil' Kim i Faith Evans te sina CJ Wallacea, sačinjavaju i Jay-Z, Jadakiss te mlade snage poput njujorške dance alternativke Santogold.  Na papiru je sve zvučalo jako dobro, no "poznate face" projekt su odradili rutinerski i prehladno pa je najzanimljivi dio albuma kolekcija demo snimaka koje je Biggie napravio na samim počecima karijere. Da se razumijemo, nije riječ o materijalu koji bi, kako u produkcijskom tako i u kreativnom smislu, predstavljao bitan dodatak Notoriusovoj diskografiji, ali mu se kolekcionarska vrijednost ne može osporiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, takva postava morala je zakucati i par uboda, od kojih svakako vrijedi spomenuti ljutitu "Brooklyn Go Hard" koju su poput bujice psovki ispljunuli Jay-Z i mlada Santogold, a vrlo lijepa je i naslovna tema provjerenog skladatelja filmske glazbe Dannyja Elfmana.      

Malo smeta i činjenica da ovaj epitaf neprežaljenom hiphoperu žanrovski skoro pa možemo svrstati u r'n'b, dok repanje u većini pjesama djeluje kao MTV-jevski kreirani ukras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak - nadajmo se da je film bolji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo