sve joj dobro stoji /

Nosi se hrvatsko: predsjednica postala modna ikona, dizajneri oduševljeni

Amerikanci imaju Michelle Obamu, Britanci Kate Middleton, a Hrvati Kolindu Grabar Kitarović

12.10.2016.
22:20
VOYO logo

Voljeli je ili ne, ali predsjednica polako počinje diktirati modu i stručnjaci kažu kako zna što radi. Hrvatska modna industrija u zemlji i svijetu nikad nije imala tako dobrog promotora kao što je Kolinda Grabar-Kitarović. 

Bila na Sjednici skupštine UN-a, u Bijeloj kući, na Dubrovnik forumu ili na Pantovčaku, predsjednica uvijek odijeva hrvatsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, za posjet Buchinghamskoj palači na kostimu je promovirala pašku čipku. 

"Po mjeri je skrojen u etno butiku Mara, a osim ogromne časti, upravo bi to moglo donijeti puno novih narudžbi u poslu u kojem Vesna Milković opstaje  već godinama, ali uz puno manje publiciteta nego ova dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da puno znači. Ono što ja uvijek radim i što je meni misija - pokazati ono što imamo. Ja već 15 godina implementiram te motive I to mi je neiscrpna inspiracija", kaže kreatorica Vesna Milković čiju je haljinu u Londonu odjenula predsjednica.

"Bez obzira što smo maleni, imamo puno kreativnih ljudi - pogotovo netko kao državnik može pokazati što dizajneri rade i koliko su kvalitetni!", dodaje stilistica Đurđica Vorkapić.

To je trend vani već uhodan i nije rezerviran samo za glamour i scenu. Sve što odjene netko s toliko medijskog utjecaja, tom dizajneru otvori prostor za proizvodnju.

Za sada se rezultati vide na mikro razini, tek pokoja narudžba više, ali makar bila samo reklama dobro je kad lijepi krojevi, tkanine i ideje stižu iz sto posto hrvatskih radionica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo