NOGALO TVRDI DA JE SITUACIJA S VIRUSOM SVE GORA: / 'Kažnjava se one koji nisu poslušnici i pripadnici Beroševe stranke'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nogalo upozorava da je situacija s koronavirusom svakog dana sve gora: 'Problema je puno, rješenja su moguća, no pitanje je tko će braniti interese građana'

26.6.2020.
12:07
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Boro Nogalo iz Stranke s imenom i prezimenom izjavio je danas u Splitu s konferencije za medije s koalicijskim partnerima, Pametno i Fokus, kako je situacija s koronavirusom svakog dana sve gora i ključni problemi nisu riješavani.

Nogalo, koji je prije pola godine smjenjen s mjesta ravnatelja zagrebačke bolnice Srebrnjak, rekao je da je problema puno, rješenja su moguća, no pitanje je tko će braniti interese građana, a ne stranačke i lobističke interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BORO NOGALO ISPRED KOALICIJE CENTRA O HRVATSKOJ POLITICI: /

'Lijevo partijanje i desno orgijanje dovelo nas je do ruba i dna'

Image
BORO NOGALO ISPRED KOALICIJE CENTRA O HRVATSKOJ POLITICI: /

'Lijevo partijanje i desno orgijanje dovelo nas je do ruba i dna'

Kažnjavanje neposlušnika

Rekao je kako se na primjeru bolnice Srebrnjak pokazalo da gdje ima volje, ima i načina kako povući novac iz EU fondova i izboriti se za kvalitetniju zdravstvenu skrb ustvrdivši da se takve kažnjava "jer nisu poslušnici i pripadnici Beroševe stranke".

"Naša se koalicija zalaže za jačanje primarne zdravstvene zaštite i za organizaciju multidisciplinarnih specijalističkih poliklinika, kako bi se povećala primarna preventiva i rasteretio bolnički sustav. Držimo da mlade treba prije slati na specijalizacije ne bi li ih se motiviralo da ostanu u Hrvatskoj, a do njihova osposobljavanja treba uključiti i umirovljenike koji to žele", izjavio je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija za smanjenje lista u bolnicama predlaže da se otvaraju nove ambulante, stimuliraju dnevne bolnice te jednodnevne kirurgije, a čim prije treba omogućiti povlačenje novca iz EU fondova, dodao je.

"Dalmacija je moja rodna gruda i uvijek me žalosti biti ovdje i svjedočiti u što nas pretvara HDZ-ovo stranačko kadroviranje koje traje već desetljećima. Dalmacija zaslužuje bolje od Beroša", zaključio je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapošljavanje po stranačkoj podobnosti

I Marijana Puljak drži kako je za sve građane najvažnija kvalitetna zdravstvena skrb, a ne da danas imamo liste čekanja. "Razlozi takve situacije skrivaju se u tri slova, HDZ", ustvrdila je Puljak, dodavši: "Vidjeli smo koga oni zapošljavaju u domovima umirovljenika i kako ni dan danas nemamo informaciju tko je odgovoran za smrt 18 ljudi. Kada se zapošljava po stranačkoj iskaznici i podobnosti, onda imamo takve ravnatelje domova i ministra kojem nije niti malo neugodno doći baš u našu jedinicu i ponosno govoriti o sigurnosti", izjavila je.

I gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić kaže da je "sustav zdravstvene zaštite pred pucanjem", dodavši da će od 250 liječnika obiteljske medicine u Splitsko-dalmatinskoj županiji u idućih šest godina njih čak stotinu otići u mirovinu. Problem su i domovi zdravlja, a zbog nedostatka liječnika i medicinskih sestara mnoge će ordinacije po otocima i ruralnom prostoru Dalmacije ostati prazne. Pranić tvrdi da će se bez posebnih benefita za zdravstvene djelatnike na otočnim i ruralnim prostorima teško održati postojeće stanje u zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici koalicije ističu da se odgovori na ključne probleme mogu naći u slučaju ako stručni i dobronamjerni ljudi s liste broj 5 dobiju priliku nametnuti rješenja za zdravstvo na državnoj razini.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike