prijavite boravak prijatelja / Noćna kontrola studentskih domova sve češće izbacuje neprijavljene goste zbog prodaja soba 'na crno'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U proteklih nekoliko tjedana više je osoba isključeno iz doma nakon noćnih kontrola tijekom kojih su u sobama zatečene osobe koje nisu ostvarile pravo na smještaj u sobu

9.11.2017.
16:15
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Pojedini studenti koji su dobili smještaj u studentskom domu 'na crno' ga prodaju onima koji ga nisu uspjeli dobiti, piše Srednja.hr.  

Neki od njih na taj način mjesečno zarađuju i do sedam tisuća kuna, a uprava SC-a upoznata je s cijelom situacijom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih nekoliko tjedana više je osoba isključeno iz doma nakon noćnih kontrola tijekom kojih su u sobama zatečene osobe koje nisu ostvarile pravo na smještaj u sobu, a nisu bile prijavljene kao posjetitelji.

Upravitelj doma potvrdio je kako je zbog takve i sličnih situacija u posljednjih nekoliko tjedana iz doma isključeno nekoliko studenata. "Ne jedna, više ih je bilo isključeno iz doma. Bilo je evidentno da nije prijavljen netko tko nema pravo na smještaj, a zatečen je u toku kontrole. Kontrole su se vršile od ponoći pa do 7 ujutro", rekao je upravitelj Damir Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također dodaje da studenti koji ne obavljaju takve aktivnosti prijavljuju upravi doma prijatelja koji kod njih planira prespavati da u slučaju inspekcije ne dođe do zabune i kako nedužni ne bi došli u nevolju.

"U radno vrijeme student se mora javiti u Upravu doma i nema nikakvih problema, a ovih ostalih 16 sati, znači poslijepodne i u toku noći javljaju se kod glavnog portira doma. I onda kada se zateče osoba koja je uredno prijavljena da će tu prespavati, jer je došla prekasno, jer je otišao zadnji tramvaj ili je razlog bio zajedničko učenje, nema nikakvih problema. Znači ili u upravi ili na glavnoj porti doma samo se predbilježi da će kod njih prespavati tu noć prijateljica, prijatelj, dečko, cura ili slično", rekao je, piše Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo