JE LI VAM NEDOSTAJAO? / Noćas nas očekuje snijeg! Evo gdje će sve pasti, ali i gdje će se zadržati cijeloga vikenda

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

U Hrvatskoj će danas prevladavati oblačno s kišom osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg

10.12.2022.
13:35
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

U Hrvatskoj će danas prevladavati oblačno s kišom osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu zapuhat će bura i jačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša temperatura na kopnu kretat će se od 6 do 11, na moru između 13 i 18 Celzijeva stupnja, navečer u osjetnom padu.

Večeras se očekuje snijeg koji je najavljen i u nizinama, a DHMZ upozorava da se do nedjelje navečer očekuje se stvaranje znatnijeg snježnog pokrivača, ponajprije u gorju (vjerojatno više od 20 cm). U nizinama će najviše snijega biti na području središnje i istočne Hrvatske, ponegdje moguće i uz stvaranje snježnog pokrivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak će oborine prestati, no još će zahladnjeti. Na kopnu se ujutro očekuju temperature ispod nule, nerijetko i ispod -5 Celzijusa. Zahladit će i na Jadranu. Tomislav Kozarić iz DHMZ-a za HRT je pripremio detaljniju prognozu za iduće dane.

Image
UPALJEN METEOALARM /

Velika promjena vremena, stiže polarna fronta: Najavljuju se snijeg, kiša, a i nagli pad temperature

Image
UPALJEN METEOALARM /

Velika promjena vremena, stiže polarna fronta: Najavljuju se snijeg, kiša, a i nagli pad temperature

Prognoza za subotu

Subota će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačna i kišovitija od petka. Nakon južnog vjetra, danju će zapuhati ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura zraka od 7 do 12°C, navečer u padu.

U središnjoj Hrvatskoj bit će kišovito, osobito u drugom dijelu dana. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar s kojim će pritjecati hladniji zrak. Prema kraju dana će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju i na sjeverozapadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblačno s kišom bit će i na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeveroistočnjak uz znatno zahladnjenje. Pritom će u drugom dijelu dana u gorju sve češće biti susnježice i snijega, uglavnom u Gorskome kotaru.

Najviša temperatura od 7°C u gorju do 15°C na otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom, a obilnije oborine ponajprije u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo, navečer na sjeveru u okretanju na buru.

Temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, a u unutrašnjosti Dalmacije malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednako i na jugu Hrvatske. Osim na moguće izraženiju povremenu kišu te pljuskove s grmljavinom, žuto upozorenje vrijedi i za jako jugo koje će navečer okretati na jugozapadnjak.

Prognoza za nedjelju

U nedjelju se u unutrašnjosti zemlje očekuju kiša i snijeg, no postupno će slabjeti i prestati, a u ponedjeljak bi ih još moglo biti u unutrašnjosti Dalmacije i gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak smanjenje naoblake, a u utorak ujutro temperatura ponegdje niža i do -7°C.

Na Jadranu u nastavku vikenda i u ponedjeljak kiše će postupno biti sve manje i rjeđe uz sunčana razdoblja, a uz buru i sjeverozapadnjak temperatura u padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom malo susnježice može biti i na obali i u zaobalju, ponajprije sjevernoga Jadrana. U utorak uglavnom suho.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo