Slomio mi srce zbog cece / Njen konačan odgovor: Mjuza mi je bitnija od centimetraže 'alatke'!

Image
Foto: Photo by: Jan Iveta

Slažemo se u gotovo svemu, ali u jednom bitnom segmentu NE, jebemu! Slomio mi je srce kad mi je jedan dan dok sam na trenutak napustila laptop pustio Cecu, odmah sam znala da nam nije suđeno i da nikad neću htjet izrodit' cajkašku mu djecu.

29.5.2014.
14:59
Photo by: Jan Iveta
VOYO logo

Ima jedan momak, od kojeg mi u posljednje vrijeme vibrira stomak! Crv u trbuhu se zbog njega transformirao u leptira, a crijeva mi zbog njegovih doziranih inteligentnih fora ne žude za dozom klistira. Kuži on mene i moje najbitnije  domene, srcu mi je drag i dala bi mu da u meni ostavi trag (bez perverznih primisli, molim)...

Još bi ja kojom rečenicom ponovila gradivo, jer ako ispadne Krivi, vrijeme koje sam izgubila na njega će biti nenadoknadivo. Svaka žena zbraja oduzima, razlama i stavlja pod korijen dok bira frajera, hej, pa nema Ona živaca za nekog amatera!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, da rezimiramo... Super je lik, duhovit i baš onako taman po prsima šumovit... Prošetala bi ga po centru u samoj špici s ponosom i sad bi se to rimovalo s 'penisom', ali nećemo biti vulgarni. Ipak se trudimo održavati imidž i biti kulturni. 'Ko 'mi'? Ja i moj alter ego koji slaže ovako loše trash rime, u pokušaju verbaliziranja vlastite intime.  

Slažemo se u gotovo svemu, ali u jednom bitnom segmentu NE, jebemu! Slomio mi je srce kad mi je jedan dan dok sam na trenutak napustila laptop pustio Cecu, odmah sam znala da nam nije suđeno i da nikad neću htjet izrodit' cajkašku mu djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kap je prelila čašu i ubila sve nade u ljubav našu onaj trenutak kad sam shvatila da bi radije podizao flašu uz lake note istočnjačkog sintetiziranog melosa i u slobodno vrijeme se glazbeno educirao slušanjem najobičnijeg radioprijenosa.

Nisam odmah odustala od nas, trudila sam se i našem odnosu dala gas. Zjenici oka moga krava je stala na uho, no to ne mora nužno značiti da je ono i gluho! Pokušala sam biti tolerantna prema njegovoj glazbenoj netoleranciji, istovremeno zatomljavajući svoje  nezadovoljstvo, skrivajući ga u lošoj zajebanciji. Željela sam s njime podijeliti emociju koju osjećam slušajući neku pjesmu, no redovito me taj pokušaj zbog njegovog stava ostavljao bijesnu. 'Kako može biti tako zatucan?', znala sam se pitati, nabivši MP3 u uši i potom satima se po ulicama Zagreba skitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kvalitetnom muzikom u ušima, kojeg god ona žanra bila, ponekad sam se znala osjećati kao superjunakinja, u isto vrijeme opet kao ona nevina, iskrena i zaigrana jedanaestogodišnjakinja. Čini se da je nama tada s muzikom bilo lakše jer nije bilo toliko smeća na dispoziciji dok se danas curicama istih godina plasiraju pjesmuljci koji nerijetko aludiraju na seks te im redovito nabijaju kompleks po kompleks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazba često označava i prikladni imidž, a imidž je prvi upadljiv oku jer se tako stvara prvi dojam. Koliko god to zvučalo površno. Jbg, to tako je. Ispada da uz ostale površne prohtjeve žena za gospodinom Savršenim postoje i ovi sekundarni na koje jadničci također moraju misliti. Ali nije tako! Mislim tako je, moraju i na to misliti, ali element glazbenog ukusa/neukusa i kompatibilnosti u ljubavnim vezama nije površna stavka. Isti taj ukus dolazi iznutra, on je sukladan karakteru frajera u kojeg se potencijalno zaljubljujemo. Naravno, isto je i u suprotnom smjeru/spolu.

If I may add, cijenim žensku s dobrim glazbenim ukusom, a znam da je takva mnogim XY-ima vrh vrhova, ali ju je ponekad teže locirati. Istovremeno, znam da vam je još draža ona sorta 'tabule rase' koju možete preobratiti prije nego sama krene svojim muzičkim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zjenici oka moga krava je stala na uho, no to ne mora nužno značiti da je ono i gluho!Cura iz teksta odozgora (koji je sasvim slučajno prvotno pisan u 'ich' formi) nije DJHitler, voli poslušati sve žanrove muzike osim cajki, vrlo je otvorena ka učenju novih nota, no ono što je najviše smeta je nečija zatucanost i smjer 'ni vrit ni mimo' u svom glazbenom puteljku. Voli ona, recimo, poslušati hip-hop, ali ako naleti na kakvog hip-hop nacista koji nosom para nebo jer njegovo najbolje, a za drugo ne želi niti čuti, mislim da je jasno na koju 'rodnu' lokaciju bi ga poslala.

Htjela je da je, recimo ova pjesma s njime dirne u srce,da su u stanju komunicirati bez riječi i da im pruža isto zadovoljstvo... To je je bilo dosta bitno, a 'za sve drugo postoji Mastercard!', znala se našaliti. Htjela je s njim, puna oduševljenja nakon što u bespućima Youtube otkrije neki biser, podijeliti to saznanje, no on joj je na to otkriće znao samo nešto promrmljati i pogledati je kao tulipan. Ponekad je znao čak proguglati tko su to Red Hot Chili Peppersi koje je tako obožavala, ajde potrudio se barem to. I ona se tada željela prikazati kompromisnom pa je ni kriva ni dužna, a ponajprije pod gasom, znala s njim odvrtjeti par žarulja, no nije to bila Ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada da je imala strašno infantilne kriterije za muškarce, ali jbg, to su bili njeni kriteriji.' Zajednički interesi, među kojima je i glazba, povezuju', logički si je to ona pojasnila te povezala svoju konstataciju s nečim prostim kao što je hrana: 'Nije važno da volimo ista jela, nego da zna uživati u kvalitetnoj hrani'.  Ako je tako teško naći nekog muzički kompatibilnog, pomirila se već i sa činjenicom da će do kraja života živjeti kao usidjelica s  10 mački i 1000000000 albuma.

Niti jedan ekstrem nije poželjan pa tako ni s glazbom jer to povlači neke druge stvari za sobom. Ako je osoba zatucana i neotvorena prema novome, pa makar u jednom smjeru glazbe, vrlo lako je moguće da će biti zatucana i u nekim drugim životnim stavovima. Isključivost nikad nije bila poželjna osobina, kao ni ekstremizam i neumjerenost...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Then again, ako je ljubav dovoljno jaka, glazbeni ukus ne bi trebo bit nepremostiv, proživjele su velike ljubavi i veće stvari, valjda. Zato postoje kompromisi.

No, ne u njihovom slučaju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...Nedavno su se mazili uz Pharrella i frajer joj nakon kratke pauze preokrene na Bazgu, Rozgu, kako god se već to piskutavo derle zvalo. I još joj najavljuje zajednički odlazak na njen koncert na ljeto pun entuzijazma! Dugo je svoje nezadovoljstvo njime prikrivala, ali ono joj je nakon ovoga izašlo na sve pore van. Tu je pukla!

'Na ljeto ćeš ti biti odavno zaboravljen pa si tuli na Rozgicu jer mene više nema, a ništa drugo ni ne možeš nego tuliti na njene pjesme koliko su otužne', pomislila je, ipak mu to ne kazavši. Kako god bilo, otpalila se u sekundi, počela se zapitkivati što ju je uopće kod njega privuklo i je li vrijedan truda. Nakon milisekunde je zaključila da nije, dugo joj je trebalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjeb je lansiran, rekao bi TBF, za kojeg bi on mislio da je kratica za TuberkuloznuBanduFeferona.

Dotadašnji potencijalni Gospodin Perfect je upravo postao Gospodin Perfekt!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod dobrog ukusa i glazbe, evo preporuke i vjerujte mi, nećete zažaliti! Riječki bend Jonathan oduševljava iz pjesme u pjesmu, a nedavno im je izašao novi album kojeg možete besplatno preslušati! Uskoro vam donosim i intervju s dotičnom gospodom.

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Od nedavno me možete pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču