Njemački mediji se raspisali: Mračna budućnost Hrvatske u EU!

Nakon što je Lijepu našu 'potresla' vijest da proslavu ulaska u EU neće uveličati najmoćnija političarka svijeta Angela Merkel, njemački mediji odlučili su Hrvatskoj dati malo više pažnje.

27.6.2013.
9:36
VOYO logo

Njemački i austrijski mediji opet su se raspisali o Hrvatskoj i njenim posljednjim danima izvan Europske unije. Najveći su naglasak stavili upravo naJosipa Perkovića slučaj .

Perkovića se, kako se navodi, traži zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 28. srpnja 1983. u Wolfratshausenu u Bavarskoj. Upravo su njegov slučaj i cijelu tu zavrzlamu oko europskog uhidbenog naloga domaći mediji proglasili glavnim krivcem za nedolazak Angele Merkel na hrvatsku proslavu povodom ulaska u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pred ulazak u EU ubojstva tajnih službi uzbudila Zagreb'

Ni strani mediji ne šute o ovome.

Austrijski dnevnik Die Presse tako se raspisao da su ''pred sam ulazak Hrvatske u EU ubojstva tajnih službi uzbudila Zagreb''. U podužem tekstu koji se tiče Lijepe naše iznose slučaj Perković, a spominju i premijera Milanovića, koji je prozvao Državno odvjetništvo jer 10 godina nije diralo ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Perkovića kažu da je bio suradnik Franje Tuđmana te bivšeg ministra obrane Gojka Šuška.

'Štite li stare veze Titove ubojice?'

''Hrvatskom'' slučaju pažnju je posvetio i politički magazin Kontrovers na njemačkoj televiziji BR, koji je u kratkom prilogu iznio kronologiju ubojstva hrvatskih emigranata i rezultate suđenja koji su se dogodili dosad. U prilogu su novinari čak i pronašli Perkovićevu kuću u Zagrebu, te postavljaju pitanje: ''Štite li stare veze Titove ubojice?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kasno je za zabavu: U Hrvatskoj nema radosti zbog ulaska u EU'

No, nije samo ova politička priča našla svoje mjesto na naslovnicama europskih medija. Nakon što je Bild nedavno prognozirao da ćemo biti sljedeće groblje njihovih milijardi, na postojeću ekonomsku situaciju osvrnuo se i poznati tjednik Der Spiegel.

Pod naslovom Kasno je za zabavu: U Hrvatskoj nema radosti zbog ulaska u EU te nadnaslovom Mračna budućnost Hrvatske u EU opisuju Hrvatsku kao ''malu istočnoeuropsku zemlju''. Isto tako napominju da ova mala 28. članica neće imati tako skoro koristi od ulaska u EU, te da se posljednjih pet godina bori s dubokom ekonomskom krizom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo