Njavro registrirao vilu i bazen kao spremište za alat

Đuro Njavro, bivši Tuđmanov savjetnik i bivši zastupnik HDZ-a, sagradio je na Rabu impresivnu vikendicu s bazenom.

7.7.2010.
11:05
VOYO logo

Također, lijepa vikendica površine 256 četvornih metara, građena u hacijenda stilu, u mjestu Barbat nalazi se na zemljištu čiji je vlasnik zapravo tvrtka Mate d.o.o., koja, pak, glasi na njegovu ženu Vesnu, a građevinska dozvola je izdana za – gospodarski objekt.

Kako saznaje Jutarnji list, Njavro je tražio dozvolu za objekt veličine 80 kvadrata, a na kraju je sagradio 256 kvadrata, iako sada tvrdi da je površina objekta 100 kvadrata. Ono što je doista nevjerojatno jest činjenica da je hacijendu, koja sada vrijedi oko 500.000 eura, podigao na zemljištu preko kojeg treba proći trasa državne ceste, što znači da dozvolu za gradnju nikako nije smio dobiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljutiti mještani Barbata čude se kako netko nekažnjeno može koristiti rupe u zakonu, dok na običnim građanima država trenira strogoću. Lokalni cinici komentiraju da je Njavro napravio "krasnu štalu, samo još nije nabavio magarce i koze".

Gradonačelnik Raba Zdenko Antešić kazao je da je za ishodovanje dozvola nadležan Ured za urbanizam i graditeljstvo koji je pod kapom Županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvidom u građevinsku dozvolu vidljivo je da se radi o značajnom odstupanju od odobrenog za gradnju. Gospodin Njavro tražio je dozvolu za gospodarski objekt površine 80,63 četvorna metra, a kuća u konačnoj izvedbi nema nikakve poveznice s gospodarskom zgradom, većih je dimenzija i cijela je gradnja zakonski upitna", kazao je Antešić za Jutarnji.

"Preko lokaliteta na kojem je ta vikendica sagrađena prolazi koridor državne ceste. Zaista mi nije jasno kako je bilo tko za taj teren uspio ishodovati građevinsku dozvolu", dodao je rapski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đuro Njavro potvrdio je da je investitor i vlasnik vikendice nakladnička kuća Mate d.o.o., koja je u vlasništvu njegove supruge Vesne.

"Točno, podigli smo je na poljoprivrednom zemljištu kao gospodarski objekt jer ništa drugo nismo mogli graditi. Točno je da smo uz kuću površine 5 puta 20 metara sagradili i bazen", pa objašnjava da u kući ugošćavaju poslovne partnere nakladničke kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je koristimo privatno, onda sve to provedemo i platimo tvrtki Mate", kazao je Njavro. Tvrdi da je sve pokriveno dozvolama, no priznaje da kuća nema funkciju gospodarskog objekta, nego je predviđena za ugodan boravak obitelji i poslovnih partnera.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo