Nitko ne zna gdje je završilo zaraženo meso i mlijeko?!

18.10.2012.
21:55
VOYO logo

Tako tvrdi Glas Istre, koji je upitao službene institucije u Hrvatskoj i BiH gdje su završile četiri velike pošiljke mesa peradi i mliječnih proizvoda koje su tijekom ove godine "pale" na uzorkovanju pri ulasku iz BiH u Hrvatsku, kao i četiri pošiljke mliječnih proizvoda koje nisu zadovoljile na revizijskim kontrolama nakon prvih, loših rezultata.

Hrvatska strana tvrdi da je hrana vraćena proizvođaču u BiH na uništavanje, dok bosanska strana odgovara da im ništa nije vraćeno niti su ikad o zaraženim pošiljkama obaviješteni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je u pravu?

"Osam pošiljaka hrane koje su nakon uzorkovanja imale pozitivne rezultate, sukladno proceduri i dogovoru između uvoznika i proizvođača, vraćene su u BiH, o čemu kao dokaz postoje dokumenti Carinske službe RH", piše u odgovoru Ministarstva poljoprivrede.

Bosanske institucije pak tvrde da im u ovoj godini ništa zaraženo nije vraćeno. Po izjavi Ljubomira Kalabe, direktora Ureda za veterinarstvo BiH, "nisu obaviješteni da se nešto dogodilo i da je neka pošiljka iz BiH zaustavljena ili vraćena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U BiH ne postoji objekt za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog porijekla

"Gospodina Ljubomira Kalabu, odnosno njihovo nadležno tijelo, pisanim smo putem obavijestili - nakon višestruko nesukladnih pošiljaka - da provede kontrolu u predmetnom objektu te otkloni uzroke nesukladnosti u proizvodnji hrane", uzvratili su na to iz hrvatskog ministarstva.

Činjenica je da u BiH ne postoji objekt za zbrinjavanje i preradu nusproizvoda životinjskog porijekla, pa je opravdano pitanje javnosti što se na kraju događa s ovakvim pošiljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo