Niti na ovom polju ne možemo zadovoljiti minimalne standarde

U izvještaju State Departmneta zaključuje se kako se Hrvatska trudi, ali još nije ostvarila minimalne standarde u borbi protiv trgovine ljudima.

20.6.2014.
21:53
VOYO logo

"Hrvatska je odredište, izvor i tranzitna zemlja za muškarce, žene i djecu žrtve trgovine ljudima zbog seksa i prisilnog rada. Hrvatske žene i djevojke koje se javljaju na lažne oglase za posao postaju žrtve trgovine ljudima u zemlji i diljem Europe", kaže se u izvještaju za 2014. što ga je u petak objavio State Department koji Hrvatsku smješta u drugu kategoriju zemalja.

U prvoj su kategoriji zemlje poput Danske, Austrije i Australije koje uspješno progone trgovinu ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabi hrvatski rezultati

Od trgovine ljudima u Hrvatskoj stradavaju i žene i djevojke iz zemalja bivše Jugoslavije i drugih istočnoeuropskih zemalja. "Djecu se iskorištava u prostituciji, a romska djeca u Hrvatskoj posebno su ugrožena od prisilnog prošenja i u Hrvatskoj i diljem Europe. Žene i muškarce, među ostalim i iz Rumunjske i Bosne i Hercegovine, tjeraju na prisilni rad u poljoprivredi", kaže se u izvještaju.

I Europska komisija, kaže State Department, naglasila je u izvještaju iz ožujka 2013., "slabe hrvatske rezultate u identificiranju žrtava trgovine ljudima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trud postoji, ali...

U izvještaju State Departmneta zaključuje se kako se Hrvatska trudi, ali još nije ostvarila minimalne standarde u borbi protiv trgovine ljudima. "Hrvatska vlada ne zadovoljava u potpunosti minimalne standarde za eliminaciju trgovine ljudima, ali ulaže znatne napore da to postigne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo