GDJE JE ZAPELO? / Niste dobili žute i smeđe vrećice za plastiku i biootpad? Holding nam je otkrio što se događa, ali i što trebate učiniti

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nekolicina čitatelja požalila nam se da još uvijek nisu dobili nove pakete vrećica za plastiku i biootpad, a iz Zagrebačkog holdinga građanima poručuju da se jave ako su izuzeti iz podjele

22.12.2022.
6:54
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Od 1. listopada u Zagrebu je na snazi novi sustav prikupljanja otpada, a nakon prvotne graje koja se podigla zbog plavih vrećica, situacija se, barem za sada, malo primirila. No, kako stvari stoje, građani nekih zagrebačkih kvartova sada imaju problema s vrećicama za plastiku i biootpad.

Nekolicina čitatelja požalila nam se da još uvijek nisu dobili nove pakete vrećica za plastiku i biootpad, a čija je podjela počela sredinom listopada. Iz Zagrebačkog holdinga na upit Net.hr-a kazali su da korisnicima njihovih usluga dijele žute vrećice za odvojeno prikupljanje plastike i metala, te smeđe vrećice za odvojeno prikupljanje biootpada za zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrećice dijele djelatnici Zagrebačkog holdinga koji su raspoređeni u četiri tima: sjever, jug, istok i zapad. Podjela vrećica je u tijeku, i svi građani Zagreba će dobiti vrećice. Ako je netko prilikom podjele izuzet, može se javiti u Zagrebački holding na mail adresu zgvrecice@zgh.hr", kazali su nam.

Biootpad odlažite u biorazgradivom materijalu

Iz Holdinga mole građane koji više nemaju vrećica da do dodjele plastičnu i metalnu ambalažu odlažu u žute spremnike na javnim površinama, te u reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je naglasiti da je biootpad važno odlagati u biorazgradivom materijalu, u bilo koju drugu biorazgradivu vrećicu, papirnatu vrećicu ili direktno u smeđi spremnik", odgovaraju iz Zagrebačkog holdinga na upit Net.hr-a.

Inače, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nedavno je najavio da kreću pojačane kontrole plavih vrećica, kao i kažnjavanje. "Mislim da je bilo dovoljno vremena za prilagodbu. U siječnju će početi i provjere spremnika koji su još na javnim površinama", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KREĆE SVAKI ČAS /

Ostali ste bez vrećica za plastiku i biootpad? Doznali smo koji je plan Čistoće i imamo dobre vijesti za sve

Image
KREĆE SVAKI ČAS /

Ostali ste bez vrećica za plastiku i biootpad? Doznali smo koji je plan Čistoće i imamo dobre vijesti za sve

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo