'Nisam pučist, a Sanaderov potez nije pametan'

'Ne mislim da je ono što je Sanader učinio u nedjelju bilo pametno. Nije bilo ni vrijeme, ni mjesto, ni način', izjavio je Bebić dodajući da je Sanader želio samo dinamizirati stranku.

5.1.2010.
21:01
VOYO logo

"Ne mislim da je ono što je Sanader učinio u nedjelju bilo pametno. On je želio dinamizirati rad stranke i uvjeren sam da nije imao niakvu namjeru rušiti predsjednicu. No nije to bilo ni vrijeme ni mjesto ni način", izjavio je Luka Bebić dodajući kako nije bio zaveden.

Pri glasanju u središnjici HDZ-a, navodi, bio je protiv izbacivanja Sanadera iz stranke ne samo iz razloga što su dobri prijatelji, nego i stoga što je zaista uvjeren kako njegov bivši šef nije imao pučističke namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za Novu TV, Bebić se osvrnuo i na opaske predsjednika Stjepana Mesića, koji je kazao kako je red da Bebić podnese ostavku na mjesto predsjednika Sabora. Iako je kazao kako svatko ima pravo na poimanje demokracije i ustavnih sloboda i načela, Mesiću je uzvratio paljbu.

"Jedini slučaj puča, koji se dogodio, bio je onaj 1994. kad je pokušaj puča, svrgavanja ustavno izabranog predsjednika te većine u Saboru i Vladi provodio tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora koji se zove Stjepan Mesić", kazao je Bebić navodeći kako ga je Mesić ničim izazvan proglasio pučistom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On voli svugdje se miješati u svašta. Nema toga što on nije komentirao i za što nije bio poklopac na loncu. On uvijek sve želi komentirati, ali kada netko njemu nešto kaže onda ga nazove šaljivdžijom i ismijava ga. To je stil koji ne prolazi ili barem neće prolaziti još dugo", zaključio je.

Prethodni članak:

arti-201001050336006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo