'Građanima ćemo vratiti 50 posto sredstava uplaćenih za legalizaciju'

8.4.2013.
16:41
VOYO logo

"Vrijeme je da i jedinice lokalne samouprave traže uštede u poslovanju, a građanima i poduzetništvu ostave više sredstva jer je sustav nametnutih troškova previsok i neodrživ! Ostavljanje više sredstava tvrtkama i građanima pitanje je poznavanja ekonomske politike, odgovornosti i zdravog razuma", poručio je Nino Smolčić, nezavisni kandidat za požeškog gradonačelnika na današnjoj konferenciji za novinare. Dodaje da je potrebno izostaviti sve one troškove koji nisu u funkciji razvoja, nego samo služe promociji i stavljanu gradskog proračuna u funkciju pojedinca.

240 nameta

"Radit ćemo na povećanju financijske baze, odnosno povećanju zaposlenosti, na izradi projekata koje financira ili sufinancira država ili EU. U nekoliko navrata tražio sam korjenite izmjene odluke o gradskim porezima, ali vlasti je bilo draže zavlačiti prste u već prazne džepove građana radi održavanja vlastitog pogona, nego tražiti druge putove za sufinanciranje projekata", kazao je Smolčić. Dodao je da građani više ne mogu plaćati sve nametnute troškove, kojih je ukupno više od 240.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za niže komunalne doprinose

Smolčić je mišljenja da je sustav postao prenapregnut, i kod građana i kod pravnih osoba, te da je vrijeme da i lokalna samouprava traži prostore za uštedu.

"U okviru našega programa građani mogu očekivati izmjenu odluke o komunalnom doprinosu i to u pogledu dva segmenta. Prvi je u obračunu doprinosa u legalizaciji objekata jer su troškovi legalizacije iznimno visoki, zbog čega ćemo donijeti odluku o vraćanju građanima 50 posto sredstava koji pripadaju gradu. Zatim ćemo smanjiti komunalni doprinos te ukinuti prirez do trenutka boljeg financijskog stanja građana. To je pitanje odgovornosti, ekonomske logike i zdravog razuma", poručio je Smolčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo