SVE VEĆE AMBICIJE / Nikad snažniji Bandić: Otkrio da ima 14 ruku u Saboru, ali i da je spreman ući u utrku za Pantovčak

Milan Bandić već ima dovoljno zastupnika za ucjenjivanje HDZ-ove Vlade svojim zahtjevima

30.12.2018.
21:00
VOYO logo

Pri kraju 2018., a za 2019. Milan Bandić već ima velike planove. 

"Razmišljam kako se riješiti ovih dviju batina i čim se riješim dviju batina bit ću još nešto pametniji. A što se tiče predsjedničke kandidature - sve u svoje vrijeme. Ja sam išao 2009. u predsjedničku kandidaturu sam protiv svih i dobio sam 800 tisuća glasova i 40 posto. Ako se kandidiram, ovaj put sigurno neću biti sam protiv svih. To vam mogu reći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računa li na podršku HDZ-a i Andreja Plenkovića, nakon mise u Jelkovcu, nije htio otkriti.

Podsjetio je da bez njegovog angažmana ne bi bilo besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce, a onda i najavio novo pojačanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali 11, a već sada 14 je više od 4. Ovaj, prema tome,  
jedino o čemu razmišljam su roditelji - odgajatelji. Prvi prijedlog kluba Stranke rada i solidarnosti će biti roditelji- odgajatelji."

Kako jača klub zastupnika, jača i Bandićev utjecaj na vladajuću većinu. Do kada? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To vam je povuci-potegni. Nešto prođe, nešto ne, al' neće moći proći sve. Taj prijedlog za roditelje - odgajatelje košta užasno puno na razini cijele Hrvatske. Državni proračun košta puno više novaca. Radi se o izbornoj godini, bit će svakakvih takvih prijedloga", kaže politički analitičar Krešimir Macan.

Bandiću to, zasad, ne diže rejting  među biračima. Jer posljednje RTL-ovo istraživanje pokazuje da je ispred njega čak pet potencijalnih predsjendičkih kandidata - uključujući i aktualnu predsjednicu i bivšeg premijera. Popularniji su i Dalija Orešković, Ivan Vilibor Sinčić i Božo Petrov. Zagrebačkog gradonačelnika podržava tek 4,2 posto ispitanika. Može li ipak sve preokrenuti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milan Bandić lukavo koristi piziciju glavnog stabilizatora političke scene u ovom trenutku i zna da može ići na lijevo i na desno, može se igrati u raznim kombinacijama, ali jako dobro zna što mu je dugoročno najisplativije, a to je zadržati stabilnost u Gradu zagrebu, završiti mandat kao gradonačelnik i držati Vladu stabilnom", kaže Macan.

Bivša predsjednica povjerenstva za odlučivanje o sprečavanju sukoba interesa jučer je za RTL mogućnost o predsjedničkoj kandidaturi ostavila otvorenom, ali ne i koaliranje s Bandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ni slučajno. Zacrtano je u kamen s kim ova politička opcija nikada ne može koalirati, a to je stranka Milana Bandića i HDZ", kaže Dalija Orešković.

Bandić odgovara u svom stilu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa Daliji Orešković ja želim puno uspjeha u političkoj karijeri. Samo je žalosno da se takva žena bavila politikom dok je vodila povjerenstvo za sukob interesa, imala je političku ambiciju i bila pristrana, ali to je sve u Hrvatskoj moguće."

A sudeći prema nezaboravnoj Bandićevoj predsjedničkoj kampanji 2009. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je moguće i u ovoj koja tek dolazi.  

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo