NIKAD OŠTRIJI GLAVAŠEVIĆ: / 'Lijepo da je premijer izašao iz ormara, ali on je kukavica i boji se radikalne desnice'

Image

Ne stišavaju se reakcije na odluku premijera Plenkovića da se HOS-ova ploča s ustaškim pozdravom iz Jasenovca premjesti na novu lokaciju, Trokut kod Novske.

8.9.2017.
12:33
VOYO logo

Nakon što je jučer na presici Plenković rekao kako je sporni ustaški pozdrav "Za dom spremni " za njega osobno neprihvatljiv, ali kako je nužan dijalog s udrugom koja je postavila ploču, u televizijskom intervjuu za N1 saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević rekao je kako nije impresioniran Plenkovićevim riječima. Glavašević je parafrazirao riječi premijera koji je za katastrofalni požar u Splitu izjavio da ga nije impresionirao pa je Glavašević ustvrdio:

"Lijepo da je premijer, da se tako izrazim, izašao iz ormara, ali nisam impresioniran, ako je potrebno da jedan Zlatko Hasanbegović kaže da taj pozdrav nije kompromitiran stari hrvatski pozdrav - kao što je to rekla predsjednica, ako je sve to bilo potrebno da se Plenkovića istjera na čistac, nisam impresioniran, niti bi trebao biti itko u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ NA IZVANREDNOJ PRESICI: /

'Danas je riješen samo prvi dio problema s HOS-ovom pločom. Meni osobno je ZDS neprihvatljiv'

Image
PLENKOVIĆ NA IZVANREDNOJ PRESICI: /

'Danas je riješen samo prvi dio problema s HOS-ovom pločom. Meni osobno je ZDS neprihvatljiv'

Rasplet slučaja ploče u Jasenovcu pokazuje svu nespretnost premijera

Dodao je i da je premještaj ploče znak premijerova kukavičluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što je napravljeno s pločom, nije riješeno - taj je znak u Novskoj", a na pitanje novinara zašto Plenković ploču nije uklonio, Glavašević je rekao da je to "zato što je kukavica" te da se boji "radikalnih struja u svojoj stranci".

"Radikalna desnica je u toj mjeri snažna da je Plenković morao ovako riješiti problem", smatra Bojan Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa manje strog nije bio ni prema nekadašnjim SDP-ovim partnerima, HNS-u, za koje je ustvrdio da se radi o "luzerima".

"Oni su irelevantni, riječ je o "luzerima". Ispod je moje razine da komentiram HNS i Predraga Štromara", zaključio je Glavašević, koji smatra da je i kurikularna reforma "kompomitirana" i "nepostojeća", zbog ljudi uključenih u nju poput Dijane Vican jer je premijer "stavio šapu na reformu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da Plenković i drugi članovi Vlade nisu ni "u stanju izgovoriti fašizam, nego uvijek govore da osuđuju oba totalitarizma".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo