Nikad kraći Sabor: Sve završilo u 13 minuta

Sabor je jednoglasno, s 99 glasova, prihvatio zaključak kojim se zadužuje Vlada da provjeri valjanost potpisa prikupljenih u inicijativi vukovarskog Stožera za referendum o dvojezičnosti.

11.4.2014.
11:15
VOYO logo

Vukovarski Stožer je prikupio oko 600 tisuća potpisa. Sabor od Vlade očekuje izvješće, a prema ranijim riječima ministra uprave Arsena Bauka, cijela procedura trebala bi biti gotova u roku od dva mjeseca.

Također, prema najavama iz redova vladajućih, pitanje čiju ustavnost osporavaju mnogi, trebalo bi se uputiti Ustavom sudu. Naime, da se pravo na dvojezičnost ostvari, udio manjine trebao bi, umjesto 30 posto iznositi 50 posto. Osim što u tom slučaju ne govorimo o manjini, srozala bi se manjinska prava, a to je u suprotnosti s pristupnim ugovorom s EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauza od tri tjedna

Današnja sjednica trajala je samo 13 minuta. A nova bi mogla biti tek za 3 tjedna. SDP-ova Gordana Sobol kaže da ne zna koliko će trajati pauza.

"Je li predugo? Obzirom da radimo od polovine siječnja bez stanke, možda se nekima čini da i nije predugo, ali mislim da neće biti toliko stanka. S obzirom da je sada Uskrs, preduskršnji tjedan je slobodan, to je sigurno, a o svemu ostalom će odlučiti Predsjedništvo Sabora", izjavila je Sobol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovog Željka Reinera muči raspravljanje o izvješćima iz 2011. i 2012. godine, umjesto o bitnim temama.

"Nije u redu da mi zadnjih nekoliko tjedana raspravljamo o stvarima koje sasvim sigurno nisu bitne za trenutak Hrvatske u kojoj se nalazimo, trenutak u kojem je rekordan broj nezaposlenih", rekao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo