poznati karikaturist / Nik Titanik za RTL Direkt: 'Mesić mi je bio najveća muza. A sad imamo predsjednika sa groznim karakterom'

Nik Titanik za sebe kaže da je kroničar hrvatske gluposti

29.12.2021.
22:40
VOYO logo

Što se događa svaki dan to jako pomno prati gost RTL Direkta. Jer, on od svakodnevnih događaja živi, od njih radi karikature, i tako nas nasmijava već 20 godina. Moj gost je Nikola Plečko, ako i dalje ne znate tko je - on je Nik Titanik. 

Plečko kaže kako je relativno je li godina kojoj se bliži kraj bila loša ili dobra, njemu je kaže bila fenomenalna jer je bilo puno tema za obraditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve je stvar perspektive'', komentirao je Plečko. 

Napominje kako je nemoguće u Hrvatskoj biti karikaturist i imati nedostatak inspiracije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja bi u 2022. volio vidjeti meč između Hrgovića i Babića, jako se provociraju u zadnje vrijeme. A kao predigru bi voli vidjeti Plenkovića i Milanovića, i to na Maksimirskom stadionu, dok se još ne raspadne do kraja. Onda bi sve spojili'', rekao je Plečko. 

Plečko za sebe kaže da je kroničar hrvatske gluposti, a 2021. je ocijenio kao dosadniju nego prijašnje godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
muke po obrazovanju /

Nekad likovi iz crtića, a danas starlete i političari - Nik Titanik za RTL poručio: 'Od muhe se pravi slon'

Image
muke po obrazovanju /

Nekad likovi iz crtića, a danas starlete i političari - Nik Titanik za RTL poručio: 'Od muhe se pravi slon'

''Premalo tema se vrtjelo. Ta korona nesretna nam je svima svaki dan u mozgu. Totalno nas izbombardiraju i potrebno i nepotrebno s njom. Osim nje, imali smo fajt Plenkovića i Milanovića, koji će, ja se nadam, kulminirati u sljedećim godinama. Mislim da će tu biti jako puno materijala i za mene. A i za sve, da promatraju to s nevjericom'', komentirao je karikaturist. 

Plečko kaže kako mu je najveća muza bio Stipe Mesić, nakon toga Kolinda Grabar Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ona je skoro Stipu sustigla. Jako mi je žao što je izgubila izbore. Sad imamo Milanovića, predsjednika sa groznim karakterom. Ima jedna karikatura kako taj njegov karakter izgleda. I nije za djecu ispod 16 godina. On ga sustiže, ali trebat će još puno žganaca uvrijediti da bi sustignuo Stipu'', rekao je Plečko. 

Kaže kako njegova redakcija prima sve udarce i kritike osoba s njegovih karikatura, te on tek nakon par godina sazna ako netko nije bio zadovoljan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kolinda nije bila zadovoljna kako sam joj crtao dekolte i crvene nokte. Ja mislim da sam muškarac starog kova, važni su maniri, važan je odnos muškarca prema ženi, s poštovanjem i s divljenjem. Svaka žena je prekrasna na svoj način. Ja sam stvarno nju gledao kroz tu prizmu, bez ikakve namjere da bi je uvrijedio ili išao s kakvih šovinističkih stajališta'', pojasnio je karikaturist. 

Ove godine dobio je puno kritika za jednu karikaturu sa Severinom. Plečko je izjavio kako je ta karikatura potpuno krivo shvaćena i prešućeno je stotine karikatura u kojima je branio žene od napada šovinista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''No to je sasvim legitimno.Ja pozivam da se mene što više kritizira, jer si samim tim utvaram da ću postat još relevantniji u obradi tema'', rekao je Plečko.

''Karikatura u mom životu je jedna krasna psihoterapija, koja mene nekako održava donekle normalnim u cijeloj ovoj svakodnevici koju živimo'', dodao je Plečko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteže mu je bilo nacrtati bivšeg predsjednika Josipovića, od fizičkih obilježja, pa do njegovog mandata.

''To je bila agonija'', rekao je Plečko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo