DEMANTI PPD-A / 'NIje točno da smo iz džepova hrvatskih građana avansno, namještanjem platili 730 milijuna kuna za ruski plin

Image

Ispravak Prvog plinarskog društva, sukladno Zakonu, prenosimo u cijelosti

26.5.2022.
14:35
VOYO logo

Na elektroničkoj publikaciji net.hr na poveznici https://net.hr/danas/hrvatska/ahmetovic-lng-terminal-potiho-je-predan-u-ruke-madara-a-hrvatski-gradani-su-svojim-novcem-osigurali-njihovu-energetsku-neovisnost-58baaee2-d74f-11ec-9867-6e7dc27df2db od 29.6.2022. godine objavljen je članak naslova "MIRELA AHMETOVIĆ UPOZORAVA / 'Plenković je kao Sanader energetiku predao Mađarima. Orban nije budala i zna da okupacija tenkovima nije moguća...",

U navedenom članku, iznesene su netočne tvrdnje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • "Usporedbo je taj isti Plenković, putem svojeg intimusa, šefa HEP-a gospodina Barbarića, zapravo nabavio otprilike 730 milijuna kuna vrijednosti plina na, usudit ću se reći, očito namještenom natječaju i to preko tvrtke PPD koja taj plin nabavlja iz Rusije"
  • "Zamislite molim vas, jedan tako veliki Hrvat Andrej Plenković usred krize, usred ruske agresije, nabavlja ruski plin tako da ga mimo natječajne dokumentacije ugovara avansno i plaća tvrtki koja ga nabavlja iz Rusije"
  • "Ovdje je slučaj da smo ponovno iz džepova hrvatskih građana avansno, namještanjem platili 730 milijuna kuna za ruski plin..."
  • "HEP plati avansno ruski plin privatnoj tvrtki, mimo natječajnih uvjeta i potpisanog ugovora...".

S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na našu stranku iznose neistinite tvrdnje, ovim putem zahtijevamo temeljem čl.40 Zakona o medijima da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan načina na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi odnosno na način da se na navedenoj poveznici poveže s poveznicom na kojoj ovaj zahtjev slijedi.

"Nije točno da je namješten natječaj HEP-a za nabavu plina preko trgovačkog društva PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. (kolokvijalnog naziva PPD)".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije točno da Andrej Plenković nabavlja ruski plin tako da ga mimo natječajne dokumentacije i ugovora avansno plaća PPD-u koji ga nabavlja iz Rusije".

"NIje točno da smo iz džepova hrvatskih građana avansno, namještanjem platili 730 milijuna kuna za ruski plin"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije točno da je HEP platio ruski plin trgovačkom društvu PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. i to mimo natječajnih uvjeta i propisanog ugovora"

Budući predmetni članak sadrži netočne i neistinite navode, te je objavljivanjem takvog članka postupljeno na štetu ugleda naše stranke. Stoga ovim putem zahtijevamo da se objavljivanje netočne informacije poveže sa člankom na koji se odnosi ispravak, u cijelosti kako je zatraženo na način propisan čl. 41.st.1. Zakona o medijima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo