postupna životna gradacija / Nije strašno kad padneš s konja na magarca nego kad padneš s magarca!

Žene ovu frazu često koriste kad se žele osvrnuti na svoj, ne tako uspješni ljubavni život. Redovito je to prva rečenica koju ti prijateljice kažu kada te tješe jer te je dečko šutnuo zbog druge... no ta se rečenica samo ponekad poklopi sa istinom

19.2.2015.
16:40
VOYO logo

S konja na magarca - to vam je, dragi moji, nezgodna usporedba ustaljena u našim ljubavnim životima koja podrazumijeva jahanje konja pa onda magarca. Ili da pojednostavim - onaj filing kad si imao nešto ili nekoga za što si mislio da ti je vrh, a onda si nakon toga 'prešao' na nešto ili nekog tko ti ipak nije toliki vrh. Ne upotrebljava se samo u romantičnom kontekstu, ali svakako je raširen u vokabularu i žena i muškaraca. 

Žene tu frazu često koriste kad se žele osvrnuti na svoj, ne tako uspješni ljubavni život. Redovito je to prva rečenica koju ti prijateljice kažu kada te tješe jer te je dečko šutnuo zbog druge... no ta se rečenica samo ponekad poklopi sa istinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

99.9% veza se završi ovako: 'Ja te ne zaslužujem, ti možeš bolje'. Pa sve i da je tako, tko je lud da ide s konja na magarca?

'Našao je ružniju? Ipak ima Boga!'

Realno, sve smo mi poskrivečki u nekom trenutku svog života navijale za to da svoje bivše vidimo sa manje zgodnijim i manje pametnijim novim curama. To je redovito kao neka mala zadovoljština koju dobijete, pumpanje ega, da bi lakše prihvatili prekid odnosa. 'Našao je ružniju? Ipak ima Boga!' - ovo je često prva misao koja se počne motati ženskim glavama, no kada se prvotni zanos smiri i dođe iz guzice u glavu, onda uvidite da je to ružan način gledanja na stvari i ljude koje ste jednom voljeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god ti sebe gledala kao premiju koja nekome realno i jesi, nikad se ne bi trebala postavljati kao takva. Isto ide i muškom rodu. Ponavljam po stoti put – samopouzdanje i skromnost idu zajedno.

Često pametne i lijepe curke koje su u životu već prošle neke stvari (čitaj: takve kao ti, takve kao ja), za dečka pronađu neko derište. Umjesto da same sebe stopiraju odmah kad im njihov majčinski instinkt počne zapovijedati gdje ga sve moraju 'popraviti', ne, one se vežu za njegov potencijal, fenomen u koji se zaljubi svaka druga i sje*e si zbog toga par godina života. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U realnom svijetu, od strane promatrača (kojeg btw trenutno nema, već moj alter ego glumi nekog sa strane i probat će biti što objektivniji), ta cura je premijazanjega. Ne misli ona da je u životu nešto bitno postigla, ali misli da ti kasniš ohoho u koracima. Nerijetko nailazih na one koji u svojim kasnim dvadesetima nisu radili ni P od posla, a kamoli stekli radne navike, one koje moraš učiti kako se obzirno ponašati u vezama jer ih eto neka jadnica to nije naučila ranije. Uvijek se na nekoj prevagne da zbog neiskustva partnera u vezi postane učitelj, a drugi učenik. Bilo bi savršeno da je izmjena tih uloga u nekoj ravnoteži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaki mi je u datom trenutku najbolji' kao čisto zavaravanje

Žene su nerijetko svjesne i to vrlo brzo nakon upoznavanja – jesu li i koliko jako na nekog pale. 'Svaki mi je u datom trenutku najbolji' floskule – zaboravite. Možda će zvučati ružno, ali zna se tko ti u kojem trenutku služi za što. Vrlo brzo znaš jesi li zaljubljena i želiš li romantiku, seks ili želiš li neobavezno druženje s otvorenim opcijama za budućnost, što često bude čisto zavaravanje. Ne uvijek.

Nađeš ga, dobro ti 'dođe', ali realno znaš da možeš bolje. Nije sad važno fizički ili intelektualno. Drugim riječima – nisi pala na njega. Jedino za takvog frajera možeš reći da je 'magarac', a ne 'konj' s kojim bi galopirala po Savskom nasipu u sumrak. Iako nije lijepo nazivati muškarce pogrdnim imenima, stvarno nije. Još je smiješnije što se žene i kad dobiju tog svog 'konja na bijelom princu' nadaju jednorogu iz bajke! Nikad zadovoljne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nerazjašnjiv misterij: 'Ona/on je izvan tvoje lige'

U razgovoru s par prijatelja sam došla do zaključka da su mnogi od njih 'svjesni', što god to značilo – da je neka cura iznad njihove razine?! Shvaćala sam o čemu govore, ali mi nije bilo jasno da se netko toliko, pod nekim izmišljenim pravilima, ograničava od same pomisli da bi bio fizički privlačan nekome atraktivnom. Pa odustaju već u startu od takvih. Njima uvijek kažem da radije pogledaju sve te sisate plavušice s ćelavim nabrijanim, iznimno neatraktivnim frajerima... gdje je tu pravilo? 

Svi ste ih vidjeli po gradu. I nije vam bilo jasno. Nije ni meni. Ali zato mi je ovaj svijet, koliko god retardiran bio - predivan. Jer nije sve crno bijelo te postoji više od pedeset nijansi sive i kombinacija između. Ukusi su različiti, to je neosporivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Možete me pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču