komentar zorana šprajca / Nije SOA u izvješću o Agrokoru rekla da hibridnog rata ima, ni da nema, ali ga ima u glavi onoga koji je medijima dao lažnu informaciju

Ali kad već nema, netko je od članova Odbora morao izmisliti da ima. Pa je medijima poturio informaciju da se u SOA-inom izvješću spominje hibridni rat

23.11.2017.
22:25
VOYO logo

Sigurnosno obavještajna agencija danas je Saborskom odboru za nacionalnu sigurnost, na njegov zahtjev, podnijela izvješće o Agrokoru. Članove Odbora zanimalo je koliko slučaj Agrokor utječe na nacionalnu sigurnost. U tajnom SOA-inom izvješću, kako doznajemo, ima svega i svačega, SOA upozorava na sve moguće rizike koji Agrokor nosi, ali nema ništa spektakularno što bi se moglo iskoristiti u prizemnim političkim obračunima. 

Ali kad već nema, netko je od članova Odbora morao izmisliti da ima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je medijima poturio informaciju da se u SOA-inom izvješću spominje hibridni rat, tj. da SOA kaže kako u slučaju Agrokora nema hibridnog rata.

Međutim, kad smo išli provjeravati tu informaciju, a provjerili smo je kod dva saborska zastupnika, člana Odbora, i to jednog iz vladajuće koalicije, a drugog iz oporbe, utvrdili smo, ne da se u SOA-inom izvješću niti jednom rječju ne spominje nikakav hibridni rat, nego ni da na sjednici Odbora u raspravi, nitko od zastupnika ni u kakvom kontekstu nije spomenuo hibridni rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sad se vi pitate, dobro, a što je to kvragu hibridni rat? E, upravo to - širenje lažnih informacija i stvaranje pomutnje između premijera koji je jednom spomenuo, ali u sasvim drugom kontekstu, kako se protiv Hrvatske vodi hibridni rat i SOA-e koja je navodno danas u izvješću o Agrokoru rekla da nema hibridnog rata.  

Nije SOA u izvješću o Agrokoru rekla ni da ga ima, ni da ga nema, ali je sasvim sigurno da ga ima u glavi onoga koji je medijima dao lažnu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to je uvijek najteži hibridni rat, rat sa zdravom pameću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo