Prve reakcije iz SDP-ovog stožera /

'Nije neko veliko iznenađenje, mnogi su očekivali da će HDZ imati nešto više mandata, a MOST nešto manje'

'U odnosu na broj mandata prve dvije stranke nisam iznenađen, sve ankete su upućivale da će izbori biti tijesne. Što se tiče raspodjele ostalih mandata, bilo je vidljiv trend rasta MOST-a na račun drugih trećih opcija. Nije neko veliko iznenađenje, mnogi su očekivali da će HDZ imati nešto više mandata, a MOST nešto manje, no to nije tako', komentirao je Bauk izlazne ankete RTL-a

8.11.2015.
18:47
VOYO logo

Izlazne ankete potvrdile su da nas očekuju najneizvjesniji izbori u povijesti. Po njima, i SDP-ova koalicija Hrvatska raste i HDZ-ova Domoljubna koalicija osvajaju 56 saborskih mandata. Treća snaga u hrvatskoj politici bez sumnje postaje MOST koji osvaja čak 18 mandata. Živi zid i IDS imat će tri zastupnika, dok bi HDSSB-u i Bandić Milan 365 trebala pripasti dva mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su objavljene prve izlazne ankete RTL-a u 19 sati prema kojima su HDZ i SDP izjednačeni, evo reakcija iz Izbornog stožera SDP-a, točnije koalicije 'Hrvatska raste'. Svoju impresiju je za RTL Danas podijelio član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk te prvo zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i obavili svoju građansku dužnost. 

"U odnosu na broj mandata prve dvije stranke nisam iznenađen, sve ankete su upućivale da će izbori biti tijesne. Što se tiče raspodjele ostalih mandata, bilo je vidljiv trend rasta MOST-a na račun drugih trećih opcija. Nije neko veliko iznenađenje, mnogi su očekivali da će HDZ imati nešto više mandata, a MOST nešto manje, no to nije tako", poručio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosad izlazne ankete nisu puno promašivale. Od 2007. godine, tada jesu, valjda su od tada anketari mijenjali metodologiju. Tu nije uključeno 20.000 birača za deset izbornih jedinica koji su glasali u inozemstvu koji su inače bili skloniji desnoj opciji, a niti 20.000 birača iz Hrvatske koji su glasali na posebnim biračkim mjestima koji su bili skloniji nama. S obzirom na analizu greške, ona je moguća u pokojoj izbornoj jedinici, ali na razini države se ona ne bi trebala puno mijenjati", zaključio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo