'Nije HDZ doživio katarzu, nego džepovi naših građana'

Privođenja i afere u HAC-u, u Zadru komentirali ministri Željko Jovanović i Slavko Linić.

26.10.2013.
16:15
VOYO logo

''Pravda je spora, ali dostižna i nadam se da će sud odraditi svoj posao, da će pravosuđe otkriti krivce, ali i da će se građanima Hrvatske u proračun vratiti svi pokradeni novci'', rekao je Željko Jovanović i osvrnuo se na izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je HDZ prošao katarzu.

''Ma katarza je prošla samo kroz džepove naših građana, oni su doživjeli katarzu, a HDZ ne da nije doživio katarzu, nego i dalje stoji na onoj optuženičkoj tužbi i tek kada mu se donese presuda, onda će možda doživjeti katarzu'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je Karamarko u to vrijeme bio šef tajnih službi. ''Izgleda da je štitio pljačkaše da ne budu otkriveni, a ne građane da ne budu opljačkani'', kaže Jovanović i dodaje:

''I dalje tvrdi da on ništa ne zna, da ništa nije vidio, da ništa nije čuo. To tvrdi i Božidar Kalmeta, to tvrdi i Nadan Vidošević pa bih ja svoj trojici, pošto slabo vide i ne čuju, poručio da napuste svoje fotelje i neka zajedno igraju kviz 'Tko zna manje''', rekao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linić: Stanje je neodrživo

Linić se dotaknuo i bankarskog sustava. ''300 tisuća građana kompletno je blokirano, 650 tisuća računa je blokirano, Vlada već godinu dana pregovara s bankarskim sustavom da se pronađe riješenje jer je stanje neodrživo'', rekao je Linić.

''Napadan je Zakon o potrošačkim kreditima. U prvi plan se guraju švicarci. Ja o njima neću ni govoriti, jer nisu oni problem. Znate što banke boli? Naknade koje vam uzimaju kako god hoće, sada Vlada definira, ministar će ih propisivati i to ih je pogodilo. Dapače, vidite neke velike, učene ljude koji vele 'otkud vama to pravo'. Pa cijela Europa se time bavi. Europa kontrolira potrošačke kredite jer ocjenjuje da građanin nije u ravnopravnoj utakmici s bankarskim sustavom'', poručio je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo