'uspjeh iznad očekivanja' / Nick Cave zatvorio rekordni Exit festival

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Nastupom Nicka Cavea i njegova sastava The Bad Seeds u ponedjeljak rano ujutro završen je novosadski glazbeni festival Exit, koji se od srijede održavao na Petrovaradinskoj tvrđavi.

15.7.2013.
10:45
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Ovogodišnje izdanje Festivala ostat će upamćeno kao najuspješnije u njegovoj povijesti, prenose vojvođanski mediji, jer je Exit posjetilo oko 200.000 ljudi, što je najviše od kada se festival organizira i porast od čak 40 posto u odnosu na prošlu godinu.

Predsjednik Upravnog odbora Exita, Dušan Kovačević je izjavio da je Festival doživio uspjeh iznad očekivanja. "Sa svih strana dobivamo veoma pozitivne kritike i svi, izvođači, mediji i publika su jedinstveni u stavu da smo prisustvovali jednom od najboljih izdanja festivala do sada", izjavio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević je naglasio da mu je drago što je broj posjetitelja iz regije ove godine znatno veći nego prethodnih jer je, prema njegovim riječima, jedan od ciljeva da se "naši ljudi vrate na Exit", objasnivši da pod terminom "naši ljudi" podrazumijeva posjetitelje iz regije.

Na ovogodišnjem Exitu nastupili su Rudimental Live, Diplo, ali i svjetski poznati The Prodigy, Fatboy Slim, Snoop Dogg, David Gueta, američki pjevač i producent Nile Rodgers i bend Chic, Atoms for peace i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novosadska policija je priopćila da nije bilo masovnijeg narušavanja javnog reda i mira niti je, osim jednog razbojništva na štetu dva državljana Nizozemske, bilo evidentiranih težih kaznenih djela.

Osim toga, prenose vojvođanski mediji, zbog neovlaštenog držanja opojnih droga, policija je podnijela kaznene prijave protiv 29 osoba, od kojih su 7 strani državljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, "Exit" je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih glazbenih događaja u jugoistočnoj Europi, koji posjeti na desetine tisuća mladih iz cijele Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo