NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO /

Ni šlape još nismo raspakirali, a već se ušuljala nervoza

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Još ništa nije gotovo, Hrvatska je i dalje prva u skupini i ovisi o sebi

Marko Vargek

Marko Vargek

18.1.2016.
15:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nismo ni šlape raspakirali u Katowicama, a već se ušuljala nervoza. Već nakon dva kola, a još je dva tjedna rukometa pred nama. Navijači razapinju Alilovića, svi smo opet izbornici, a Norvežani slave, pišu europski mediji, skalp desetljeća. Ponudili smo im, uzeli su i jako su zahvalni, utrčali su sinoć na teren kao da su postali europski prvaci.

Image
Poljska 2016 /

Bjelorusija idealna za otvaranje

Image
Poljska 2016 /

Bjelorusija idealna za otvaranje

Toliko se puta uoči prvenstva spominjala 5-1 obrana, u analizama smo čuli kako Skandinavci ne znaju igrati protiv nje, no ta obrana u Katowicama ne igra kao jedno. Nije pokretljiva, nije zgusnuta, puno je tu ostavljenog prostora. Kada su krateri vidljivi, onda i Alilović ostane na nuli, a kada je Mirko na nuli a lopte zapetljane u mreži onda nema ni naše specijalke - kontre i polukontre. Oko 20 pogodaka primili smo sa norveške vanjske linije kroz srce obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Babić trebao vratiti naše tornjeve u 6-0, je li trebao riskirati, mijenjati, vikati, zvati time out prije, zasigurno razmišlja i on sam i valjda su neke pouke izvučene. Za neke veće analize je još prerano, skupina u Katowicama može se rasplesti savršeno za Hrvatsku.

Sva sreća da ćemo prije početka utakmice s Islandom, znati rezultat okršaja Bjelorusija - Norveška. No čudno je to. Pobijedi Bjelorusija: možemo u drugi krug s punim plijenom 4 boda ili ako izgubimo pakiramo kofere. Ako Norvežani pobijede, prolaz je siguran, no s koliko bodova - dva ili nula. Kombinacije od kojih vam se sigurno vrti u glavi, no zato je i zanimljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredstva za smirenje mnogo smo puta popili s rukometašima i Hrvatska se uvijek znala čupati iz tih trilera mirnoćom i individualnom kvalitetom, i to je sinoć nedostajalo. Još ništa nije gotovo, Hrvatska je i dalje prva u skupini i ovisi o sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču