JASNO 'NE' / Ni COVID potvrda ni negativan test! Općina i grad u Dalmaciji suprotstavili se stožeru, ne uvode nove mjere

Najnovija odluka stožera o COVID potvrdama u javnim i državnim službama na snagu stupa u utorak

15.11.2021.
16:00
VOYO logo

Unatoč preporuci stožera civilne zaštite RH kojom se COVID potvrde uvode kao obaveza za djelatnike u javnim i državnim službama, jedna općina u Dalmaciji to je odlučila zasad ignorirati.

Naime, kako stoji na službenoj stranici Općine Primošten, budući da nisu zaprimili nikakve detaljne upute od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, novu odluku o obaveznim COVID potrebama trenutno neće provoditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde naime kako "u nastavku rada Općina Primošten, dužnosnici i zaposleni službenici i dalje će se pridržavati svih propisanih epidemiološkim mjera (koje se tiču strogog držanja distance, korištenje maski za lice, dezinfekcije ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija uredskih prostorija, kao i preporuka o okupljanjima i grupiranjima), odnosno preporuka i mjera koje su na snazi". 

Image
NEUGODNO ISKUSTVO? /

Koga zanima zašto se mora testirati na COVID brisom iz nosa, a ne iz sline? Stožer detaljno i otvoreno objasnio

Image
NEUGODNO ISKUSTVO? /

Koga zanima zašto se mora testirati na COVID brisom iz nosa, a ne iz sline? Stožer detaljno i otvoreno objasnio

Dodaju kako će najnoviju mjeru provoditi, odnosno donijet će odluku i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva. Navode potom kako smatraju i da je ista već trebala stići, s obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajući u vidu ostavljeno vrijeme za pripremu mjere koja zahtijeva dodatne kako ljudske tako i financijske kapacitete koji u ovom trenutku još nisu osigurani, te kako nije zaprimljen nikakav protokol ili uputa o načinu postupanja, Općina Primošten nastavlja raditi sa strankama na način da je potrebna prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralnog e-maila, a sve u cilju nastojanja da se spriječi nepotreban kontakt i time eventualna ugroza službenika i stranaka", stoji u priopćenju kojeg potpisuje načelnik općine, Stipe Petrina

Podsjetimo, Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova na snagu stupa u utorak, 16. studenog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Sinju bez COVID potvrda

Unatoč uvođenju COVID potvrda u sve državne i javne službe, gradonačelnik Sinja Miro Bulj obavijestio je kako će usluge gradske uprave Grada Sinja moći koristiti svi, bez ograničenja.

"Gradska uprava Grada Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna objavio je Most na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo