Nezaposlena majka mora vratiti bivšem 10 tisuća kn

Nakon što se oženio po drugi put i dobio dvoje djece, muškarcu iz Splita umanjena je alimentacija koju plaća za sina iz prvog braka. Sada mu nezaposlena, samohrana majka mora vratiti 10.000 kuna.

3.2.2010.
9:27
VOYO logo

Kada je muškarac iz Splita, koji se rastao od prve supruge s kojom je dobio sina, zatražio da mu se umanji iznos alimentacije s 1500 na 1000 kuna mjesečno, Općinski sud je tu tužbu odbio.

Pravdao se novim životnim okolnostima, jer se oženio po drugi put i dobio dvoje djece, te je tvrdio da nije u mogućnosti uzdržavati i sina iz prvog braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog odbijanja na Općinskom sudu, slučaj je završio na drugostupanjskom sudu koji je presudio u očevu korist, umanjivši alimentaciju za 500 kuna.

Jutarnji list piše kako je još šokantnija odluka da majka samohranog djeteta mora vraćati ocu svog djeteta dug za umanjenu alimentaciju retroaktivno, za razdoblje od godinu i pol dana, tj. od datuma kada je postupak pokrenut pa do donošenja presude. Točnije, mora mu vratiti 10 tisuća kuna, jer bi joj u protivnom račun mogao biti blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je samohrana majka, u međuvremenu je ostala i bez posla, no čini se da promjene u njezinim životnim okolnostima nisu imale nikakvog utjecaja na sudsko vijeće.

Majka iz Splita poručila je da ne može shvatiti takvu odluku suda, te će se boriti koristeći sve zakonske institucije. Zatražit će unutarnju kontrolu Ministarstva pravosuđa, prijaviti sumnje u pravednost postupka i na kraju se obratiti Europskom sudu za ljudska prava, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo