očajni i zabrinuti / Nezadovoljni radnici Brodotrogira opet izašli na ulice, obećanjima više ne vjeruju: 'Institucije ove države ne rade ništa niti ih je briga za nas'

Prosvjed upozorenja održan je u Trogiru, a organizirao ga je Stožer za obranu tamošnjeg brodogradilišta

20.2.2021.
22:30
VOYO logo

Prosvjed upozorenja održan je u Trogiru, a organizirao ga je Stožer za obranu tamošnjeg brodogradilišta. Nezadovoljni radnici Brodotrogira izašli su na ulicu zbog stanja u škveru u kojem posljednjih sedam mjeseci rade bez plaće.

Očajni zbog neisplate plaća, ali i zabrinuti zbog budućnosti trogirskog škvera, radnici su opet izašli na ulice. Obećanjima uprave o skorim uplatama više ni ne vjeruju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ne mogu više ovako /

Radnici Brodotrogira prosvjedovali zbog neisplate plaća: 'Najgore je što nas cijelo vrijeme zavlače'

Image
ne mogu više ovako /

Radnici Brodotrogira prosvjedovali zbog neisplate plaća: 'Najgore je što nas cijelo vrijeme zavlače'

''Zadnja plaća mi je bila u petom mjesecu, zatim smo dobili tri minimalca za 6., 7. i 8. mjesec i nakon toga ništa. Financiramo se i preživljavamo od dječjeg doplatka i mirovine roditelja'', rekao je radnik Brodotrogira Damir Rakić.

''Osjećam se odbačeno kao artikl kojem je istekao rok trajanja, a teško je, ali ne može se ništa, ništa jer institucije ove države ne rade ništa niti ih briga za nas'', kazao je radnik TončiRadnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stožera su ogorčeni na prozivke Uprave da ne žele raditi.

Iz uprave ne odgovaraju na upite

''Radnici bi radili, on očekuje da radnici rade, a ne dobiju plaću, bi li vi radili bez plaće?! On već dvije godine, ja i svi radnici u prosjeku dobivamo 3600 kuna za svoj rad i zadnjih sedam mjeseci ne dobivamo niti to'', kazala je Ljiljana Gejić, glasnogovornica Stožera za obranu Brodotogira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom Danka Končar u trogirski škver očekivao se procvat, no otkad je Brodotrogir privatiziran, broj radnika smanjio se za četiri puta, a unutar samog škvera osnovane su manje tvrtke od kojih je većina pred stečajem.

''Turizam nije dovoljan da bi opstali svi gradovi i imaju podršku grada da se brodgradnja nastavi u Trogiru'', rekao je zamjenik gradonačelnika Trogira Viktor Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iako je škver bio ponos grada Trogira, sad je sramota grada. Jer je grad Trogir to dopustio, a Končar mora odgvorati za svoje postupke'', rekla je Nela Kovačić.

''Poslodavac je u nemogućnosti isplatiti plaću zbog blokade računa i to je po zakonu u redu. A vi znate tko odobrava i diže ruku za zakone - to su gospoda u saboru'', rekao je radnik Damir Rakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz uprave danas nisu odgovorali na upite, a radnici najavljuju daljnje prosvjede jer njihova agonija kažu - traje predugo.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo