POTOP U ZAGREBU / Nevrijeme uništilo udrugu koja se brine za siromašnu djecu: 'Sve je potopljeno u nekoliko minuta'

'Morali smo djecu spašavati preko stolova... dodavati ih, bila su mala, od godinu dana nadalje'

23.9.2019.
22:42
VOYO logo

Veliki požar planuo je u ponedjeljak poslijepodne na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru.

Zapalila se zgrada s drvenim krovištem, a unatoč jakoj kiši, vatra se razbuktala
i sukljala nekoliko desetaka metara u zrak. Privremeno je bio zaustavljen sav željeznički promet, a u obližnjim naseljima nije bilo struje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teren je izašlo sedam vatrogasnih vozila s 21 vatrogascem i oko 20 sati požar su stavili pod kontrolu i zahvaljujući kiši, brzo i ugasili. 

Zagrebački vatrogasci imali su puno posla jer, osim požara, glavni grad muče i poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Izašli su na 50-ak intervencija zbog poplava koje je izazvala jaka kiša.
Na Selskoj cesti  neki su automobili ostali zarobljeni u vodi, a slično se dogodilo i u Škorpikovoj ulici. Na Malešnici i u Rudešu poplavljeni su stanovi u suterenu, a potpuno je potopljen i prostor Volonterskog društva za siromašnu i nezbrinutu djecu "Mali zmaj". Poplavljeni su skladište s humanitarnom pomoći i igraonica i plesna dvorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nevrijeme uništilo udrugu koja se brine za siromašnu djecu: 'Sve je potopljeno u nekoliko minuta'

Image

Nevrijeme uništilo udrugu koja se brine za siromašnu djecu: 'Sve je potopljeno u nekoliko minuta'

"U roku nekoliko minuta je sve već bilo potpoljenjo. Morali smo djecu evaukirati preko stolova, dodavati ih, bila su mala, od godinu dana nadalje", rekla je Martina Leopold, voditeljica udruge "Mali zmaj" te dodala:

"Kad sva ta vlaga počne isparavati, vjerojatno ćemo morati sve micati da se ne upljesnivi. Većina zidova je od knaufa tako da pretpostavljam da se to neće moći spasiti. Morat ćemo  rušiti i raditi sve ispočetka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotine intervencija na ispumpavanju vode

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep

Problema ima u svim dijelovima Zagreba. Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57 i svako DVD ima po nekoliko intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ZET-a su izvijestili kako jaka kiša, praćena grmljavinom, usporava javni promet te se vozi sporije i s dodatnim oprezom na širem gradskom području. Neka autobusne linije bile su u prekidu, a neki tramvaji vozili skraćenim rutama.

Iz Hrvatskog auto-kluba vozače pozivaju na strpljenje jer je u Zagrebu otežan promet na pojedinim cestama, osobito u blizini podvožnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog obilnih padalina otežana je odvodnja iz podvožnjaka u Škorpikovoj pa je policija iz sigurnosnih razloga obustavila promet. Voda na kolniku otežavala je promet i u podvožnjacima Selske ceste.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo