ZLATAR BISTRICA POD VODOM: / Voda ulazi u kuće, načelnik izdao zapovijed da se prekopaju nogostupi; Poplava prijeti i Obrovcu

Image
Foto: ilustracija, Matija Topolovec/PIXSELL

Budući da nije bilo naznaka da će se voda na cesti između Zlatar Bistrice i Konjščine uspjeti ispumpati,

16.11.2019.
10:13
ilustracija, Matija Topolovec/PIXSELL
VOYO logo

Obilna kiša koja neprestano padala čitavu noć stvorila je velike probleme i u Zagorju. Teško je stanje u Zlatar Bistrici gdje su dijelovi te općine pod vodom. Lokalni vatrogasci ispumpavaju vodu s ceste prema Konjščini gdje voda već ulazi u kuće, javlja Zagorje.com.

Budući da nije bilo naznaka da će se voda uspjeti ispumpati, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić izdao je zapovijed da se prekopa nogostup kako bi se voda lakše mogla povući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPALJEN CRVENI METEOALARM! /

Vakula se oglasio o 'novoj meteorološkoj uroti' Kaos posvuda, pošteđena će biti samo jedna regija

Image
UPALJEN CRVENI METEOALARM! /

Vakula se oglasio o 'novoj meteorološkoj uroti' Kaos posvuda, pošteđena će biti samo jedna regija

Kiša će padati i dalje, bit će vrlo obilna

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić kaže kako u drugim dijelovima županije situacija zasad nije alarmatna.

"Imali smo tek tri intervencije u južnom dijelu županije", rekao je Lovrenčić za zagorje.com dodajući kako je na sjeveru županije situacija zasad pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgore je što vremenska prognoza ne nudi optimizam jer se prestanku oborina kraj ne nazire ni danas ni sutra, a i dalje bi mogle biti vrlo obilne.

Redovite mjere obrane od poplava na Zrmanji

Aktiviran je Stožer civilne zaštite Obrovca radi uspostave redovitih mjera obrane od poplava na Zrmanji, a na području malog sliva rijeke Like, vodomjer Tisovac, uspostavljne su izvanredne mjere obrane od poplave, priopćilo je u subotu Ministarstvo unutarnjih poslova u izvješću Obrane od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću Hrvatskih voda glavnina prognozirane oborine očekuje se do nedjelje 17. studenoga. Obilnije oborine očekuju se u gorskoj Hrvatskoj, dok će oborine u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti manjeg intenziteta.

Također očekuje se daljnji porast vodostaja na području srednje i donje Save, prije svega vodotoka nižeg reda uz mogućnost uvođenja redovitih i izvanrednih mjera obrane od poplava, prije svega za dionice gornjeg toka rijeke Save. Obilne oborine do ponedjeljka 18. studenog te u manjim količinama do subote 23. studenog prognozirane su na sektoru sjevernog i južnog Jadrana, naveli su iz Hrvatskih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana od poplava

Stožer civilne zaštite Grada Omiša dogovorio je mjere u prevenciji i sanaciji mogućih šteta uslijed plimnog vala rijeke Cetine i mora na području Omiša tijekom slijedećih nekoliko dana. Naime, zbog velike količine oborina i povećanog dotoka u hidroenergetske akumulacije na rijeci Cetini s jedne strane i prognoziranog produbljivanja ciklone s povećanjem razine mora s druge strane, tijekom nadolazećeg vikenda postoji realna mogućnost pojačanog plavljenja naselja i cestovnih komunikacija na području grada Omiša.

U Zadarskoj županiji zbog visokog vodostaja rijeke Zrmanje i nepovoljne vremenske prognoze za sljedeća dva dana, Hrvatske vode proglasile su 15. studenoga redovne mjere obrane od poplava na rijeci Zrmanja (područje malog sliva Zrmanja-zadarsko područje, rijeka Zrmanja dionice: ušće-Brana Razovac i Brana Razovac - vrelo). Aktiviran je stožer civilne zaštite Grada Obrovca u užem sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Stonu su pripadnici DVD-a u jučer oko 17,30 sati petak navečer, zbog podizanja razine morske vode na području Broca, postavili 60 vreća sa pijeskom kojima su zagradili prolaz u dvije ulice da ne prodire more u njih. Sinoć oko 19 sati pripadnici stonskog iz DVD-a su sa cesta oko Stona uklonili dva stabla.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo