Zaobišla ih oluja / Nevrijeme stvaralo probleme na kontinentu, a u Dalmaciji plaže krcate: Turisti uživaju u zadnjim danima odmora

I dok ostatak zemlje sanira štetu od nevremena Splićani i njihovi gosti se kupaju. Jednako je u drugim dijelovima Dalmacije

27.8.2018.
7:10
VOYO logo

I dok se nad ostatak zemlje nadvila oluja, Dalmacija je uživala u još jednom toplom jutru, malo vjetrovitom, ali i dalje idealnom za kupanje. Provozali smo se od Splita, preko Omiša do Makarske u potrazi za "ubojicom ljeta", ali ga na dalmatinskim plažama nismo pronašli.

Deset sati ujutro, splitske Bačvice. I dok ostatak zemlje sanira štetu od nevremena Splićani i njihovi gosti se kupaju. "Prekrasno je, uživamo još malo, vraćamo se sutra kući", pričaju nam turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo se uvjerili kako je na Bačvicama sve u redu, krenuli smo za oblacima u Omiš. Naravno uz uobičajene gužve. U Omišu je plaža, valjda zbog vjetra ipak bila malo praznija no inače.

"Jako je dobro, jako vruće, opušteno je i ja volim Hrvatsku", ističe turist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor hrane ostao je ljetni iako je jesen vrebala iza planine. "Najčešće voće, breskve, grožđe, kruške, voda se pije", pričaju nam gosti.

"Imam pivo na plaži. Je li sigurno piti pivo na suncu? Pa… Ali samo jedno pivo na nas dvoje, mislim da je O.K.", kroz smijeh nam pričaju turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do Makarske, čak i mi domaći ponekad jednostavno moramo zastati i uživati u pogledu pa kako neće Kinezi? "Stvarno je zadivljujući pogled! Stvarno divno i prekrasno more, i planine, i uživanje u vjetru s mora."

A u Makarskoj ista slika već desetljećima, plaže poput šarenih košnica i beskonačna ponuda. Troši tko i koliko može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Talijani, ima nešto Poljaka, Mađara… To je najviše u Makarskoj. Što kupuju? Pa najviše suvenire od deset kuna, magnete…"

Puno posla imaju i maseri. "Većinom su nam klijenti naši ljudi koji žive vani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naišli smo i na susjede, lako prepoznatljive po tradicionalnom meraku u hladovini.

Ciklonu na kraju nismo pronašli jer ljeto je, kao i svake godine, najteže potjerati iz Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste vi vidjeli tu neku ciklonu, ubojicu ljeta?", upitali smo kupače. "Eno ga gore. Izgleda opasno", komentirao je Splićanin jedini oblačak na nebu.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo