Sračinec / Htjeli pomoći mještanima pri plaćanju računa kako bi izbjegli ovrhu, pa sud kaznio i načelnika

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Dio mještana nije mogao platiti račun pa su ih iz općine nastojali spasiti od ovrha i zbog toga su na kraju dobili kaznu

6.3.2020.
22:15
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Neskvakidašnja situacija u općini Sračinec kraj Varaždina. Nakon što su pokušali spasiti dio mještana od ovrha zbog neplaćenih računa, općina i njezin načelnik i sami su kažnjeni! 

Moraju platiti ukupno 240 tisuća kuna što je odredio Visoki prekršajni sud i cijelo mjesto ostavio u čudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S računima u Sračincu nije bilo problema sve dok uz onaj o komunalnoj naknadi nije počeo stizati i onaj za uređenje voda koji je osjetno veći. Dio mještana to nije mogao platiti pa su ih iz općine nastojali spasiti od ovrha i zbog toga su na kraju dobili kaznu.

"Osjećam se jadno jer znam kolko smo se trudili da svakom žitelju izađemo u susret i kako da naplatimo ta potraživanja Nije bilo ništa tempirano da bi nekome uskratili da bi drugima pogodovali, a to je ustvrdio i sud", kazao je  načelnik Općine Sračinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina je kao pravna osoba kažnjena sa 200.000 tisuća kuna, a načelnik kao odgovorna osoba sa 40 000. Mještani su razočarani presudom.

"Ne ispadne svako dobro baš najbolje. Pretpostavljam da je možda htio napraviti uslugu građanima, a eto ispalo je ovako kak je ispalo", komentirao je Božidar, mještanin Sračinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještanin Ivan, je zaključio: "To se u Zagrebu sigurno ne bude dogodilo, lupaju po selima i sirotinji."

Ne bi se ovo dogodilo ni u Sračincu, da ih nije prijavio jedan sumještanin. No ovrhe su se u Saračincu ipak provodile. Problem je što ima i onih koji račune ne plaćaju iz čistog prkosa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik dodaje: "Olakšavajuća nam je okolnost da ako u roku od 15 dana podmirimo dvije trećine, to je znači nekih 27 tisuća kuna za mene i  133  tisuće kuna za općinu. Nažalost, sada stoji pred nama razdoblje gdje ćemo morati vršiti ovrhe svima."

Socijalne osjetljvosti na kakvu su mještani bili naviknuti, u Sračincu više neće biti, od danas pa nadalje, svi će morati plaćati sve račune, jer drugačije jednostavno ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo