prosjak dobio posao /

Nevjerojatna priča o Miši: diplomirani ekonomist nakon 30 godina prosjačenja konačno ima posao

Poduzetnik iz Slavonskog Broda Mišu je viđao ispred crkve, a jedne nedjelje mu je rekao kako će mu pomoći i stvarno je, nakon 30 godina čekanja - Mišo je dobio posao

2.4.2018.
22:45
VOYO logo

Diplomirani ekonomist iz Slavonskog Broda, Milivoj Mišo Đorđević, dugih 30 godina  nije mogao naći posao. U prometnoj nesreći izgubio je nogu, ima teško bolesnu suprugu, a preživljavali su zahvaljujući milostinji - jer Mišo je svih tih 30 godina prosio ispred crkve. Ali više ne prosi. Jedan mu je poduzetnik odlučio pomoći  i zaposlio ga u svojoj tvrtki. Prosjak Mišo sada je poslovni čovjek.

Bili smo s Mišom na njegovom bivšem "radnom mjestu", ispred crkve, gdje dolazio jer je, kako kaže morao, a ne iz hireva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao sam se baviti s tim što nisam volio. Tako sam se jadno osjećao da je to nenormalno", rekao nam je.

Dugih 30 godina diplomirani ekonomist Milivoj Mišo Đorđević živio je od milostinje. Ispričao nam je svoju tešku životnu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam stradao 73 godine u prometnoj nesreći i od tada sam invalid, imam završen ekonomski fakultet. Radio sam 10 godina, vihor rata donio je svoje. Tu sam zarađivao kruh da preživimo supruga i ja, da mogu platiti režije i dražbine".

Ali milostinju konačno više ne mora tražiti. 64-godišnji prosjak preko noći je postao pravi poslovni čovjek. 

To čudo dogodilo se zahvaljujući poduzetniku iz Slavonskog Broda koji je Mišu viđao ispred crkve. Jedne nedjelje mu je rekao da će da će mu pomoći. I stvarno - nakon 30 godina čekanja - MIšo je dobio posao.  

Čovjek koji ga je zaposlio, ne samo da je prosjaku dao posao u struci, nego je platio i 22 tisuće kuna Mišinog duga HZZO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto neopisivo, kada sam došao kući i rekao supruzi, nismo mogli vjerovati da je to tako. A eto, istina je. Moj život je tužna priča s happy endom. On je moj spasitelj, da nije njega", rekao nam je Mišo sa suzama u očima.

Miši, koji sada radi adminstrativne poslove institucije nikada nisu pomogle.
Posao nije mogao naći, kao ni ostalih 6 i pol tisuća osoba s invaliditetom koje su radno sposobne, ali nezaposlene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo uočili da poslodavci još uvijek ne znaju koje su kvalitete, karakteristike i potencijali osoba s invaliditetom, još uvijek je ukorjenja ta predsrasuda da osobe s invalidietom ne može raditi", ističe Mira Pekač Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Mišo se prisjetio nekih najtežih trenutaka. Jednom ga je policija zbog prošenja privela. Uoči Božića platio je kaznu od 3 i pol tisuće kuna, ali to je sada sve prošlost.

"Osjetiš da nešto virjediš da nisi nula, ljudi shvate da nisi propalica. Život ide dalje riješio sam svoje egiztencijalno pitanje i hvala dragom prijatelju mom".

Još za Božić bio je prosjak - Uskrs je dočekao kao novi čovjek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo